Hozzávalók:
20 dkg lazacszelet
só
bors
olívaolaj
1 bögre quinoa
1 csésze zöldbab
1 csésze vegyes zöldség
1 csésze spenót
Elkészítés:
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük olívaolajjal. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a lazacot belehelyezzük. A halszeletet sózzuk, borsozzuk, hozzávetőlegesen 4-5 percig sütjük, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig. A szűrőben leöblített quinoát egy fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, és a vegyes zöldséget és lefedve 20 percig főzzük. A végén belekeverjük a spenótot, majd villával fellazítjuk és a lazaccal tálaljuk.