Roston sült lazac quinoa salátával

Vágólapra másolva!
2019.11.17. 08:19
A hal gazdag fehérjeforrás, ráadásul az egyik legegészségesebb étel. Edzés utáni étkezésnek is kiváló. Az alábbi receptet nemcsak lazaccal, hanem afrikai harcsával vagy tonhallal is elkészítheted.

Hozzávalók:
20 dkg lazacszelet

bors
olívaolaj
1 bögre quinoa
1 csésze zöldbab
1 csésze vegyes zöldség
1 csésze spenót

Elkészítés:
A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük olívaolajjal. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a lazacot belehelyezzük. A halszeletet sózzuk, borsozzuk, hozzávetőlegesen 4-5 percig sütjük, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig. A szűrőben leöblített quinoát egy fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, hozzáadjuk a megtisztított zöldbabot, és a vegyes zöldséget és lefedve 20 percig főzzük. A végén belekeverjük a spenótot, majd villával fellazítjuk és a lazaccal tálaljuk.

Legfrissebb hírek

Egészséges köretek, amelyek sportolóként is nyugodtan fogyaszthatók

Csupasport
2023.07.21. 09:29

Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a lazacról

Csupasport
2022.11.04. 09:32

Roston sült lazac quinosalátával

Csupasport
2019.03.16. 10:07

Quinoakása

Csupasport
2019.01.24. 09:09

Narancsos quinoa-saláta csirkemellel

Csupasport
2019.01.05. 09:18

Quinoa saláta avokádóval, tonhallal

Csupasport
2018.12.09. 09:17

Mi is az a quinoa?

Csupasport
2018.11.28. 13:12

Tonhalas quinoasaláta

Csupasport
2018.11.23. 09:15
Ezek is érdekelhetik