Hozzávalók:
20 dkg bőrös lazacszelet
só, bors
olívaolaj
jégsaláta
koktélparadicsom
kígyóuborka
balzsamecet
Elkészítés: A halról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd bedörzsöljük olívaolajjal. Felmelegítünk egy serpenyőt, kevés olívaolajat csepegtetünk bele, a lazacot pedig bőrös felével lefelé belehelyezzük. A halszeletet sózzuk, borsozzuk, hozzávetőlegesen 4-5 percig sütjük, amíg a szelet a közepéig kivilágosodik, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 4-5 percig. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, kockára vágjuk, összekeverjük a jégsalátával, meglocsoljuk balzsamecettel, és együtt tálaljuk a lazaccal.
Miért ajánljuk?
A lazac egészséges és finom. Kalóriatartalma alacsony, viszont magas fehérje- és tápanyagtartalma miatt rengeteg energiával látja el szervezetünket. A lazac az egyik legfőbb Omega-3 forrás.