Szuperliga: ötnapos határidőt kapott az UEFA a bírósági határozat elismerésére

Egy spanyol bíróság öt napot adott az UEFA-nak, hogy ismerje el azon ítéletet, amely az európai Szuperliga (ESL) alapítói elleni fegyelmi eljárás visszavonására, valamint arra szólította fel, hogy ne büntesse meg a projekt mellett kitartó klubokat, az FC Barcelonát, a Real Madridot és a Juventust – írja az MTI.

Szuperliga: visszavonatták a fegyelmi eljárást, a Real, a Barca és a Juve beszólt az UEFA-nak

Mint arról július elején beszámoltunk, a madridi kereskedelmi bíróság döntése értelmében az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem büntetheti meg az Európai Szuperliga megalapítását bejelentő klubokat, és nem is zárhatja ki őket a különböző nemzetközi kupaporondokról. Már az is hivatalos, hogy a Szuperligától továbbra sem hátráló három klub – a Juventus, az FC Barcelona és a Real Madrid – sem szankcionálható, az UEFA fegyelmi eljárását pedig azonnali hatállyal visszavonatták. Az említett hármas pénteken saját közleményt is kiadott erről, melyben keményen beszólt az UEFA-nak.

Volt hátvédje öngóllal sietett a Topolya segítségére

A Topolyai SC hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Novi Pazart a Szerb Szuperligában a 2021–2022-es bajnoki idény első mérkőzésén.

Szuperliga: a madridi bíróság szerint az UEFA nem büntetheti az alapítókat

A madridi kereskedelmi bíróság döntése értelmében az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem büntetheti az áprilisban az Európai Szuperliga megalapítását bejelentő klubokat, továbbá nem is hozhat olyan intézkedéseket, amellyel megpróbálná kizárni őket a különböző nemzetközi kupaporondról.

Szuperliga: büntetést kaptak az érintett PL-klubok

Az UEFA után az angol Premier League is megbüntette azt a hat klubot, amely korábban csatlakozni akart a szakadár európai Szuperligához – írja a BBC. A témához kapcsolódó hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség szerda délután közölte, felfüggeszti a tervezett kupasorozat létrehozása mellett továbbra is kitartó klubok, a Barcelona, a Juventus és a Real Madrid ellen indított fegyelmi eljárását.

Futball Eb, korona, Szuperliga – nyilatkozatok

Újabb nyilatkozatok, természetesen a koronavírus és a Ferencváros BL-szereplés még mindig játszik, de pályára lépett a budapesti futball Európa-bajnokság és a Szuperliga is.

UEFA: fegyelmi eljárás indult a meg nem hátráló Szuperliga-alapítók ellen

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán bejelentette, hogy megindította a fegyelmi eljárást a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen, mert továbbra sem léptek ki az Európai Szuperligából – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Edzősors: A Roma jól jár Mourinhóval – Marco Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy olasz rádióban beszélt az Európa-bajnokságról, José Mourinhóról és a Szuperligáról is.

Serie A: kizárják a Juventust, ha nem lép vissza a Szuperligától

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke hétfőn kijelentette, kizárják a Juventust a Serie A-ból, ha nem lép vissza a Szuperligától – írja az MTI.

Szuperliga: a Barcelona, a Juve és a Real is eljárás elé néz

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken a Szuperliga 12 alapító klubjából kilenccel megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről, a másik három viszont fegyelmi eljárás elé néz – közölte az MTI.

Anglia: két rendőr megsérült a manchesteri rendbontásban

Két rendőr is megsérült, az egyikük súlyosan vasárnap a manchesteri rendbontásban, az eset kapcsán megindult a nyomozás. Az incidens miatt a Manchester United-Liverpool mérkőzést el kellett halasztani az angol labdarúgó-bajnokságban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Szuperliga: lemondtak bizottsági tagságukról az érintett PL-klubok képviselői

Lemondtak az angol labdarúgó Premier League különböző bizottságaiban viselt tisztségeikről annak az öt klubnak a képviselői, amelyek érintettek voltak az április 19-én bejelentett, de hamar kudarcot vallott európai Szuperliga (ESL) létrehozásában – írja az MTI.

Olaszország: a Serie A döntött, nem indulhatnak szuperligás csapatok

Nem indulhatnak az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) azok a csapatok, amelyek olyan versenyrendszerben is szerepelnek, amely sem az európai (UEFA), sem a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alá nem tartozik.

Szuperliga: Ceferin szavai alapján az angol klubok enyhébb büntetést kaphatnak

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke ismételten kijelentette, a Szuperligát megalapító tizenkét klub büntetésre számíthat, ugyanakkor elmondta azt is, hogy az angol egyesületeknek várhatóan enyhébb szankciókkal kell majd szembenézniük, mert hamar kihátráltak az ötlet mögül.

Szuperliga: most Pérez fenyegette meg a szakadárokat

A hétfőre bejelentett, majd a jelek szerint szerdára el is bukott Szuperliga első elnökének választott Florentino Pérez újabb lapinterjút adott a projektről, melyben újfent kijelentette, a szerződéseket aláíró alapító csapatok nem léphetnek ki csak úgy a projektből. Egyúttal jelezte, ha a tervük most nem is jön össze, szerinte néhány éven belül szükségszerűen összejön a Szuperliga. Pérez amondó, az UEFA 2024-től tervezett reformjai nem adnak megfelelő választ a futball általa vélt válságára.

PL: a bizalomnak vége – a West Ham alelnöke kifakadt az ESL-klubokra

A West Ham alelnöke, Karren Brady nem csodálkozik azon, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin korábban kígyóknak nevezte a Szuperliga alapító tagjait – köztük a hat angol klubot: az Arsenalt, a Chelsea-t, a Liverpoolt, a Manchester Cityt, a Manchester Unitedet és a Tottenham Hotspurt. Sőt, a Premier League többi csapatának keddi megbeszélésén ennél keményebb kifejezések is elhangozhattak – írja a Sky Sports.

Szuperliga: a Chelsea vezetősége magyarázatot adott és elnézést kért

Mint ismert, a Chelsea FC egyike volt azon kluboknak, amelyek az Európai Szuperliga (ESL) megalapításában részt vettek, majd a létrehozás után két nappal ki is léptek abból, részben a klub szurkolóinak éles kritikái és tüntetése miatt. Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier Leauge) szereplő együttes tulajdonosa, Roman Abramovics és vezetősége nyílt levelet fogalmazott meg a Chelsea-szurkolóknak címezve a klub honlapján, amelyben magyarázatot adtak az elmúlt napok történéseire.  

Szuperliga: Ceferin kizárással fenyegeti a még vissza nem lépőket

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke ismételten kizárással fenyegette meg a Szuperligától hivatalosan még vissza nem lépő négy labdarúgóklubot, azaz a Real Madridot, a Barcelonát, a Juventust és a Milant – írja az MTI.

Pool: Klopp szerint az a legjobb a Szuperligában, hogy nem valósult meg

A tizenkét elitklub által kezdeményezett Európai Szuperligával (ESL) kapcsolatban az a legpozitívabb, hogy nem valósult meg – jelentette ki Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki ugyanakkor az európai szövetséget (UEFA) is bírálta a Bajnokok Ligája bővítése miatt.

UEFA: nem hoztak döntést a Szuperliga-ügy szereplőiről

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján beszámolt a végrehajtó bizottság pénteki üléséről, amelyen a Szuperliga helyzete is napirendi pont volt.