Ha nem is könnyen, de nyert otthon a Topolya

Vágólapra másolva!
2023.08.26. 18:00
null
Fotó: FK TSC
A szerb Szuperliga 5. fordulójában a TSC hazai pályán 1–0-ra legyűrte az IMT Beogradot.

 

SZERB SZUPERLIGA
5. FORDULÓ
Topolyai SC–IMT (Novi) Beograd 1–0 (0–0)
Topolya,
TSC Aréna, 1500 néző. Vezette: M. Ilics
TSC:
Z. Ilics – Calusic, Sztojics (U. Milovanovics, 80.), Djordjevics – N. Petrovics, Sztanics (Antonics, 87.), Radin, Cvetkovics – Rakonjac (A. Csirkovics, 66.), Pantovics II (Mircsevszki, 66.), Sz. Jovanovics (Kuveljics, 87.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
IMT:
Gordics – P. Csirkovics, Lambulics, Delevics, Glisics – Vukics (Sztefanovics, 70.), Kijevcsanin (Charles Shedrack, 78.), Csarapics (Radocsaj, 56.) – Zsivojinovics, L. Lukovics (Sztamenics, 70.), M. Lukovics.Vezetőedző: Nebojsa Jandrics
Gólszerző:
Mircsevszki (86.)

Folyamatosan tíz emberrel védekezett az IMT az első játékrészben, így a Topolyai Sport Clubnak nem sikerült sok helyzetet kialakítania: az egyik ezek közül a 43. percben volt, amikor Petar Sztanics beadása után Nemanja Sztojics fejelte vissza a labdát a bal oldalra, s Szasa Jovanovics közelről kapásból a kapuba bombázott. A hazaiak azonban korán örültek, ugyanis a VAR-szoba jelezte, a csatár lesen tartózkodott Sztojics fejesének pillanatában.

A bírói ráadás második percében Milos Pantovics kapott egy remek indítást a bal oldalon, be is tört a tizenhatoson belülre, azonban a rövid sarokba tartó lövését Gordics kapus lábbal hárította.

A második félidőben már a hazai kapusnak, Veljko Ilicsnek is akadt dolga, s mivel a vendégek egyre többször támadtak ki, így a TSC is kidolgozott néhány remek gólszerzési lehetőséget, de a csereként beállt Alekszandar Csirkovicsnak nem akart összejönni a gól, a szintén csereként érkező Martin Mircsevszki pedig a döntő pillanatokban vagy rosszul passzolt, vagy gyengén lőtt.

A 86. percben azonban pont az északmacedón csatár bújt ki a védők mögül, és Szasa Jovanovics beadását öt méterről a rövid sarokba fejelte. A bírói ráadásban Milan Radin a kapufát találta el, az ellentámadás során azonban nem sok hiányzott, hogy a vendégek egyenlítsenek, de Charles Shedrack hosszan szöktette magát, így a hazai kapusé lett a labda.

A győzelemnek köszönhetően a TSC 13 ponttal az 1. helyre állt. Az Európa-bajnoki selejtezős mérkőzések előtt a TSC szeptember első hétvégéjén a Radnik vendége lesz, utána leközelebb szeptember közepén lép pályára, amikor a 7. fordulóban az újonc, pancsovai Zseleznicsart fogadja a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE



90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc
Charles Shedrack picit hosszan tolja meg a labdát, a ziccer helyett így Ilicsé a labda.

90+2. perc
Mircsevszki lövését Gordics lábbal védi, Radin pedig a kapufát találja el.

Négy perc a ráadás!

87. perc Sztanics jön le a hazaiaknál, Goran Antonics áll be, Nikola Kuveljics is érkezik, Szasa Jovanovics megy le.

86. perc Szasa Jovanovics ad be jobbról, MARTIN MIRCSEVSZKI kibújik a védők közül és öt méterről a rövid sarokba fejel. 1–0!

85. perc Védő helyére csatárt küld be Lazetics: Sztojics jön le, a helyére Uros Milovanovics érkezik.

78. perc Kijevcsanin jön le, Charles Shedrack a helyére a vendégeknél.

74. perc
Egyre veszélyesebbek a hazaiak, ezúttal Mircsevszki lő 14 méterről, de Gordics véd.

72. perc Elveszítették a vendégvédők a labdát a saját tizenhatosuk előtt, Jovanovics passzolt ki a szélre, azonban Mircsevszki passza túl erős volt, így Jovanovics csak széttárta a kezeit, Lazetics pedig dühöngött egy sort.

71. perc Ivószünet!

70. perc Újabb kettős csere a vendékenél: Luka Lukovics le, Sztamenics a helyére, Vukics is lejön, Sztefan Sztefanovics áll be.

67. perc Mircsevszki jobb oldali szöglete után Sztojics ugrik a legmagasabbra, de a fejese méterekkel kapu fölé száll.

66. perc
Milos Lukovics lő kiszorított szögből jobbról, Ilicsnek ez nem okoz gondot.

62. perc Kettős csere a hazaiaknál: Pantovics jön le, helyére Martin Mircsevszki áll be, Rakonjacot pedig Alekszandar Csirkovics váltja.

59. perc
Kijevcsanin lő 20 méterről, Ilics ujjheggyel szögeltre tolja a jobb alsóba tartó lövést.

59. perc Nemanja Sztojics kap sárgát reklamálásért.

56. perc Csarapics helyére Vladimir Radocsaj a vendégeknél.

55. perc Nikola Lukics rántja le a középpályánál Szasa Jovanovicsot, jár érte a sárga lap.

48. perc Rakonjac jobbról próbálkozik, de gyenge lövécs csemeg Gordicsnak.

46. perc Mindössze negyven másodperc kellett, hogy Zsivojinovics próbára tegye Ilics reflexeit, de a TSC kapusának nem okozott gondot a középre tartó erős lövés.

46. PERC FOLYTATJUK!

 

Fotók: FK TSC
Fotók: FK TSC

 


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Pantovics kap remek labdát a bal oldalon, be is tört a tizenhatosra, de lövését Gordics hatalmas bravúrral, lábbal védi.

Két perc a ráadás.

A VAR vizsgálja, hogy Jovanovics lesen volt-e. LES.

43. PERC SZASA JOVANOVICS! Sztanics adta be balról a szögletet, Sztojics fejeli vissza a másik oldalról a labdát, Rakonjac leguggol, Jovanovics pedig a kapuba lő három méterről. 1–0?

40. perc Jovanovics ad be laposan jobbról, Rakonjac jól érkezik, de hét méterről leadott lövését Lambulics blokkolja.

37. perc Cvetkovics robogott volna el a jobb szélen, Petar Csirkovics, hogy megakadályozza a hazaiak ellentámadását, nyújtott lábbal szállt bele a TSC játékosába, jár is érte a sárga lap.

36. perc Megint Jovanovics kap jó labdát a jobb oldalon, de a beadása ezúttal is pontatlan.

28. perc Delevicset találja fejbe Jovanovics kemény lövése, szöglethez jut a TSC, de a védők kifejelik a labdát.

24. perc Most.

37 Celsius-fok van Topolyán, nemsokára ivószünetet rendel majd el a játékvezető.

19. perc Megint egy akció a jobb oldalon, ezúttal Cvetkovics jól ad be, de Pantovics lövésébe belelépnek a védők.

16. perc Kitámadtak a vendégek, Cvetkovics azonnal teszi is ki a labdát a szélre Jovanovicsnak, akinek a beadása méterekkel száll el mindenki feje felett. Sokkal több volt ebben, Lazetics dühöng is egy sort.

12. perc Petrovics fut be a tizenhatosra a bal oldalon, a jobbról érkező beadást azonban Csirkovics előbb éri el, és megelőzi a TSC középpályását.

Ez a két csapat első mérkőzése egymás ellen.

10. perc Zsivojinovics próbálta meg 35 méterről meglepni Ilicset, de a lövése másfél méterrel kapu fölé ment.

Tíz emberrel védekezik az IMT, jól lezárják a területeket.

6. perc Cvetkovics robog el a jobb oldalon, pontosan ad középre, érkezik is Jovanovics, akinek a lövését Lambulics fejjel blokkolja.

Tapogatózással telt el az első öt perc, a hazaiak valamivel többet birtokolják a labdát, de elég távol vannak a vendégek kapujától

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Kékben a TSC, pirosban a vendégek.

Lazetics arra is felhívta a figyelmet, hogy a címvédő és a TSC után az IMT szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban.

„Alaposan felkészültünk és elemeztük belgrádi együttest, s a jó hír, hogy Nemanja Sztojics és Ifet Djakovac is bevetésre kész – mondta a találkozó előtti sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics. A TSC vezetőedzője hozzátette, az ellenfelük esetében semmi nem utal arra, hogy újoncról lenne szó, hiszen nagyon gyorsan alkalmazkodtak a legmagasabb osztályra jellemző színvonalhoz és igen nagy önbizalommal játszanak. – Háromgólos különbséggel nyertek a tavalyi bronzérmes, Csukaricski ellen, ami a Szuperligában egyedül csak a bajnok Crvena zvezdának sikerült.”

A TSC Arénában 18 órai kezdettel rendezik meg a szerb Szuperliga ötödik fordulójának rangadóját, amelyen a második helyen álló Topolyai Sport Club az újonc, harmadik helyezett IMT együttesét fogadja.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–NOVI BEOGRAD MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik