Döntetlent követően tizenegyesekkel a Győr nyerte a női Magyar Kupát!

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 22:04
Fotók: Török Attila
Az ETO FC Győr és az MTK Budapest 1–1-es döntetlent játszott egymással csütörtökön az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében, így jöhettek a tizenegyesek. A szétlövést a Győr nyerte 3–2-re.

 

ETO FC GYŐR–MTK BUDAPEST 1–1 (1–1) – tizenegyesekkel 3–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Molnár Réka (Vad Anita, dr. Gavalla-Kulcsár Judit) 
ETO: Borok – Öreg, Zágonyi (Szabóvá, 78.), Kovács L., Horváthová – Savanya – Süle (Kocsán, 83.), Ladhani (Nagy F., 83.), McCarthy – Vachter, White (Sali, 50.). 
Vezetőedző: Dörnyei Balázs
MTK: Erős E. – Mészáros C. (Legendás, 72.), Bokor, Palama, Pataki G. (Tenyei-Tóth, 72.) – Barkóczi, Farádi-Szabó, Voila (Murár, 89.), Vajda O. – Csuhai, Dubuc (Siklér, 72.).
Vezetőedző: Makrai László
Gólszerző: Süle (1–0) a 9., Barkóczi (1–1) a 31. percben
Makrai László: – Ilyen a futball! Mindent megtettünk a sikerért, a lányok csúsztak-másztak, felvettük a versenyt az ETO-val, de a győriek sajnos a tizenegyesekben jobbak voltak. Nagyon büszke vagyok a lányokra!
Dörnyei Balázs: – Bár nőkről beszélünk, ez igazi férfimunka volt! Mindenki tudja, mennyi problémával küzdünk, a meccset így is kontroll alatt tartottuk, s ez a szív diadala volt! Igazságtalan lett volna, ha nem mi nyerünk; büszke vagyok a lányokra.

ÖSSZEFOGLALÓ

A férfiszakág tekintetében nem járnak szép napok a győri szurkolókra, hiszen a külföldi játékosokkal teletűzdelt ETO FC Győr az NB II-ben hétfőn ismét lépéshátrányba került a feljutásért folytatott harcban, azonban a győri hölgyek (akiknél szintén vannak külföldi futballisták) szerda este arra készültek, hogy enyhítsék az elkeseredett, egyben dühös drukkerek fájdalmát és sorozatban harmadszor is hazavihessék a Magyar Kupát. Persze, a valós házigazda (hiszen a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték a döntőt), az MTK Budapest is úgy készült, hogy ehhez lesz néhány szava, hiszen a kék-fehérek legutóbb éppen tíz éve, 2014-ben emelhették magasba a kupát, ráadásul a bajnokságban a győriek kettőből kétszer legyőzték az MTK-t. A döntő érdekességét továbbá az adta, hogy az NB I góllövőlistáját 27 találattal vezető győri Vachter Fanni korábban, 2021 és 2023 között játszott az MTK-ban is.

A győriek gólzsákja a meccs elején viszont az előkészítésben jeleskedett, hiszen a bal oldalról ívelhetett be szabadrúgást, a labda átszállt a hosszú oldalra, a visszafejelt labdát pedig a berobbanó Süle Dóra lőtte közelről Erős Evelin hálójába. Sőt, gyorsan megduplázhatta volna előnyét az ETO, de Kovács Laura harmincméteres szabadrúgását a bal alsóból tornázta ki az MTK kapusa. A 20. percben egyenlíthetett volna az MTK, Lily Elizabeth Dubuc fejelte épphogy fölé Hriszanthi Voila jobb oldali szögletét, majd a 31. percben sikerült egalizálni: egy labdaszerzés után Dubuc ugratta ki a leshatáron meginduló Barkóczi Bernadettet, aki a kijövő kapus mellett, tíz méterről a bal alsó sarokba gurított. 

A szünet után aztán ismét gyorsan előnybe kerülhetett volna az ETO, hiszen a kapujából kirontó Erős Evelin a büntetőterületen belül elütötte a kapura törő Kathleen Kennedy White-ot (aki meg is sérült), viszont aztán a kapus javított, gyors vetődéssel kivédte Vachter jobb sarokba tartó büntetőjét. Makrai László együttese nagyot küzdött, foggal-körömmel védte a döntetlent a rendes játékidőben – sőt, néha túl keményen is, mivel a hajrában egy újabb rossz becsúszás után Maya Ladhani megsérült, s őt is le kellett cserélni.

A döntés a tizenegyesekre maradt, az MTK hármat is elhibázott (Vajda Orsolya, Maria Palama és Murár Viktória rontott), míg az ETO csak kettőt, Sali Rebeka pontos lövése pedig az ötödik sorozatban a győriek kupagyőzelmét eredményezte – zsinórban harmadszor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik