Férfi kézi-vb: francia fordítás a hajrában a spanyolok ellen

A férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének I. csoportjában Franciaország 28–26-ra legyőzte Spanyolországot, így középdöntős csoportja élén végzett.

Férfi kézi-vb: 78 gólos meccsen Izland nagyot fordítva legyőzte Brazíliát

A férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének II. csoportjában Izland 41–37-re legyőzte Brazíliát.

Férfi kézi-vb: Izland simán győzött a Zöld-foki-szigetek ellen

A férfi kézilabda-világbajnokság középdöntős szakaszának első fordulójában a II. csoportban Izland legyőzte a Zöld-foki-szigeteket.

Férfi kézi-vb: gulyásos csipkelődése után ismét posztolt az izlandi krikettszövetség

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott ledolgozta hatgólos hátrányát Izland ellen, és végül 30–28-ra legyőzte a legerősebbnek tartott csoportellenfelét a világbajnokságon. Az izlandi krikettszövetség a félidőben, 17–12-es magyar hátránynál előre ivott a medve bőrére, és azt írta, hogy gulyást csinálnak belőlünk. Volt hát okuk most magyarázkodni.

Férfi kézi-vb: „Rémálomszerű percek Kristianstadban” – izlandi lapszemle

A magyar férfi kézilabda-válogatott hatgólos hátrányból állt fel és nyerte meg 30–28-ra az Izland elleni mérkőzést a lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságon. Az izlandi lapok a vereséget követően rettenetes, szörnyű végjátékról írnak.

Férfi kézi-vb: „Ami elromolhatott, az el is romlott” – a Veszprém izlandi szélsője

Nehezen tértek magukhoz az izlandi férfi kézilabda-válogatott játékosai, miután a hajráig nyeregben érezhették magukat a világbajnokság csoportkörének második fordulójában, az utolsó öt gólt azonban a mieink lőtték, ezzel megfordítva és megnyerve a mérkőzést. Bjarki Már Elísson és Aron Pálmarsson is csalódottan értékelt a találkozó után.

Férfi kézi-vb: „Gulyást csinálunk a magyarokból” – izlandi poszt a félidőben

Ahogy az izlandi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson nyilatkozta a magyar válogatott elleni vb-meccs után, az északiak öt-hat gólos vezetésnél elhitték, hogy megnyerték a mérkőzést – erről árulkodik az izlandi krikettszövetség posztja is, amelyet a találkozó szünetében, 17–12-es izlandi vezetésnél tettek közzé.

Férfi kézi-vb: Hatgólos előnynél azt hittük, győztünk – Gudmundsson

Az izlandi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson szerint játékosai hatgólos vezetésnél már elhitték, hogy megvan a meccs, de a végén sok tiszta helyzetet elrontottak, emiatt kaptak ki 30–28-ra a Magyarország elleni vb-meccsen.

Férfi kézi-vb: Ezek a srácok csodálatosak – Chema Rodríguez

A magyar férfi-kézilabda-válogatott Izland elleni szenzációs, 30–28-as győzelmét követően így értékelt lapunknak Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Férfi kézi-vb: Úgy összeálltunk, mintha a kínai nagy fal lennénk – Bodó

Miután a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság csoportkörében 30–28-ra legyőzte Izlandot, így értékelt az M4 Sport kamerái előtt Szita Zoltán és csapattársa, Bodó Richárd.

Férfi kézi-vb: Amikor tényleg számított, mi voltunk a jobbak – Mikler

A magyar férfi-kézilabda-válogatott Izland elleni szenzációs, 30–28-as győzelmét követően így értékelt Mikler Roland és Ancsin Gábor az M4 Sport kamerái előtt.

Férfi kézi-vb: nagy hátrányból nyertünk Izland ellen

A férfi kézilabda-világbajnokságon a második fordulóban is győzött Magyarország a D-csoportban, hiszen a legerősebbnek tartott csoportellenfél, Izland is fejet hajtott. Az 54. percig hátrányban voltunk, ekkor azonban állva hagytuk az ellenfelet, és két góllal nyertünk.

Hatgólos hátrányból fordított a magyar válogatott, óriási diadal Izland ellen a kézi-vb-n!

A férfi kézilabda-világbajnokságon a második fordulóban is győzött Magyarország a D-csoportban, hiszen a legerősebbnek tartott csoportellenfél, Izland is fejet hajtott. Az 54. percig hátrányban voltunk, ekkor azonban állva hagytuk az ellenfelet, és két góllal nyertünk.

Férfi kézi-vb: hatvan percig kell tartani az izlandiak tempóját

A Dél-Korea felett aratott nyolcgólos győzelem kicsit megnyugtatta a magyar férfi kézilabda-válogatottat, de a papíron legkönnyebb ellenfél után máris jön a legnehezebb a svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokságon – Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint Izland ellen (kezdés: 20.30, élőben az NSO-n) egyetlen másodpercre sem lehet kiengedni.

Férfi kézi-vb: a mieink ismerik a receptet, mit nem engedhetnek meg Izlandnak

A Dél-Korea felett aratott győzelem után már gőzerővel készül a szombati ellenfélre, Izlandra a magyar férfi kézilabda-válogatott a svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságon. A mienk tisztában vannak azzal, mik a skandináv csapat erősségei, az más kérdés, hogy így is rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik a második csoportmérkőzés.

Férfi kézi-vb: ezért üvöltött ellenfele arcába a Veszprém izlandi szélsője

Ritkán látható kiállítást gyűjtött be az izlandi férfi kézilabda-válogatott balszélsője, Bjarki Már Elísson a Portugália ellen megnyert világbajnoki csoportmeccsük hajrájában. A Veszprém légiósa ellenfele arcába üvöltve ünnepelte találatát, amiért kétperces büntetést kapott, a találkozó után természetesen nem kerülhette el az erre vonatkozó kérdést.

Férfi kézi-vb: az izlandiak korábbi klasszisa visszaszólt a kapitánynak

Az izlandi sportsajtó egyre nagyobb nyomást helyez az ország férfi kézilabda-válogatottjára, amely vereséggel hangolt a január 11-én induló világbajnokságra. A mieinkkel azonos csoportba kerülő együttes korábbi csapatkapitánya, Ólafur Stefánsson úgy véli, az edzői stábnak nem szabad figyelnie a médiában felmerülő kritikákra – írta meg az mbl.is.

Női kézilabda: ellenfelet kapott a magyar válogatott a vb-selejtezőre

A női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatója után kisorsolták a 2023-as világbajnokság európai selejtezőit. A magyar válogatott Izlanddal került össze, a jövő áprilisi párharcban a visszavágót rendezhetjük hazai pályán. 

Vb 2022: Dél-Korea győzött, Kanada nem bírt Bahreinnel

Két világbajnoki résztvevő is pályára lépett pénteken: Dél-Korea egyetlen góllal megverte Izlandot, Kanada 2–2-re végzett Bahreinnel.

Felkészülés: a vb-résztvevő szaúdiak legyőzték Izlandot

A katari világbajnokságra készülő szaúdi labdarúgó-válogatott vasárnap felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Izlandot Abu-Dzabiban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?