Eb 2024: manchesteri játékosai révén továbbra is hibátlanok a portugálok

Vágólapra másolva!
2023.06.17. 22:47
null
Bruno Fernandes a két gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is (Fotó: Getty Images)
Portugália hazai pályán 3–0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát, míg Szlovákia egy kabaréba illő góllal fektette két vállra Izlandot a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező J-csoportjának 3. fordulójában.

PORTUGÁLIA–BOSZNIA-HERCEGOVINA

Nem szokványos, hogy egy labdarúgó 38 évesen, Szaúd-Arábiában futballozva stabil kezdő európai topválogatottban. Ám más a helyzet, ha Cristiano Ronaldóról van szó. Az Al-Naszr portugál légiósa a szombati, Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzésen is kezdőként lépett pályára, nem mellesleg ez volt a 199. szereplése a nemzeti csapatban. És abban is biztosak lehetünk, hogy kedden, Izland ellen meglesz a kétszázadik, amivel ő lesz a sportág történetének első játékosa, aki eléri ezt a mérföldkövet.

A mérkőzés előtt Roberto Martínez szövetségi kapitány arról beszélt, hogy időnként még előnyt is jelent, ha valaki Európán kívül futballozik, és hangsúlyozta, Cristiano Ronaldo hozzáállása még mindig példaértékű, egyértelműen helye van a csapatban. Márciusban Liechtenstein (4–0) és Luxemburg (6–0) ellen is duplázott, és alig több mint húsz perc elteltével ezúttal is betalált. Jobb oldali beadás után fejelt a kapuba, de hiába ünnepelt, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. (VIDEÓ ITT!)

Aztán a 29. percben Edin Dzeko kapásból helyezett fölé, elpuskázva ezzel a hatalmas gólszerzési lehetőséget. A portugálok manchesteri alakulata a szünet előtt megbüntette a kimaradt bosnyák helyzeteket, Bruno Fernandes passzából Bernardo Silva emelt a kapuba. Előtte Cristiano Ronaldót is meg kell dicsérni (1–0). (VIDEÓ ITT!)

Nem játszottak igazán jól a hazaiak, de ez a villanás, valamint Bruno Fernandes kiváló ütemben adott gólpassza jelezte, kiváló képességű futballisták vannak a csapatban.

A meccs hajrájában a gólpasszos Bruno Fernandes bólintott a kapuba, eldöntve ezzel a találkozót (2–0). (VIDEÓ ITT!)

A ráadás pillanataiban a Manchester United játékosa lábbal is betalált, kialakítva a 3–0-s végeredményt. (VIDEÓ ITT!)

A portugálok továbbra is százszázalékosak, a 13–0-s gólkülönbségük az egész mezőnyben a legjobb.

Csoportelsőségük borítékolható, a második, szintén Eb-szereplést garantáló helyért viszont nagy csata várható a J-csoportban.

IZLAND–SZLOVÁKIA

A csoport másik mérkőzésén saját bedobása után kapitulált Izland: Juraj Kucka parádés átlövéséből szerzett vezetést Szlovákia (0–1). (VIDEÓ ITT!)

A szünet előtt azonban egyenlíteni tudtak az izlandiak, Alfred Finnbogason értékesítette magabiztosan a megítélt büntetőt (1–1). (VIDEÓ ITT!)

A 70. percben ismét vezetést szerzett Szlovákia egy kabaréba illő góllal (1–2).

Mint utóbb kiderült, ez a találat három pontot hozott a szlovákoknak.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
J-CSOPORT
Izland–Szlovákia 1–2
(Finnbogason 41. – 11-esből, ill. Kucka 27., Suslov 70.)
Portugália–Bosznia-Hercegovina 3–0 (B. Silva 44., B. Fernandes 77., 90+3.)

Korábban
Luxemburg–Liechtenstein 2–0 (Sinani 59., Gerson Rodrigues 90+1.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 3 3 13–0 +13 9
2. Szlovákia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Luxemburg 3 1 1 1 2–6 –4 4
4. Bosznia-Hercegovina 3 1 2 3–5 –2 3
5. Izland 3 1 2 8–5 +3 3
6. Liechtenstein 3 3 0–13 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik