Eb 2024: ahogy kell! Cristiano Ronaldo győztes gólt szerzett a 200. mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2023.06.20. 22:53
null
Cristiano Ronaldo harcban az izlandi védőkkel (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo 200. válogatott mérkőzése úgy ért véget, ahogyan a nagykönyvben meg van írva: Portugália az ő 89. percben szerzett góljával győzött 1–0-ra Izland vendégeként a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének kedd esti programjában. A J-csoport hozott egy nagy meglepetést: Luxemburg idegenben 2–0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát! Szlovákia eközben érvényesítette a papírformát, 1–0-ra megverte Liechtensteint Vaduzban.

 

IZLAND–PORTUGÁLIA 0–1

Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott 38 éves világklasszisa az Izland elleni selejtezőn játszott kétszázadik alkalommal hazája A-válogatottjában, s ezzel a labdarúgás történetének első futballistája lett, aki a rendkívüli mérföldkőhöz ért – a reykjavíki mérkőzést megelőzően a Guinness-rekord emlékplakettjét is átvehette ünnepélyes keretek között.

Roberto Martínez szövetségi kapitány a 3–4–3-as felállásban középcsatárként számított az ötszörös aranylabdásra, aki az első félidőben – haloványan teljesítő csapatához hasonlóan – nem találta a fogást a házigazdán, az Al-Naszr játékosa az első játékrészben nem próbálkozott kapura lövéssel.

A kiegyenlített első félidőt követően nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a vendégek, emberelőnybe is kerültek, a magát megrázó Cristiano Ronaldo is többször veszélyeztetett.

Már-már úgy tűnt, gól nélküli döntetlenre végeznek a felek, ám a hajrában jött Cristiano Ronaldo, és közelről bevette Izland kapuját – a leshelyzetet elemző VAR-ozás után megadott góllal megnyerte a meccset Portugáliának, amely négy csoportmérkőzést követően hibátlan mérleggel vezeti csoportját (0–1, VIDEÓ ITT!)

BOSZNIA-HERCEGOVINA–LUXEMBURG 0–2

A bosnyákok az első három mérkőzésükből kettőt elveszítettek, mindenképpen javítani akartak, ehhez képest a zenicai meccs 4. percében egy hatalmas védelmi hibát kihasználva Yvandro Borges Sanches előnyhöz juttatta Luxemburgot…

A folytatásban a bosnyákok támadtak többet, de azért nem billent fel a pálya, a vendégek nem engedték át teljesen a kezdeményezést. Megúsztak egy nagyon fontos pillanatot – az 54. percben Amir Hadziahmetovic kihagyott egy tizenegyest –, majd lesték az ellencsapás lehetőségét, nem is hiába: a 74. percben Danel Sinani üres kapus góllal mattolta a mindent a támadásra feltevő hazaiakat – a játéknap alighanem legnagyobb meglepetése ezen a meccsen született meg.

LIECHTENSTEIN–SZLOVÁKIA 0–1

A csalódást keltő nyitány (Luxemburg elleni hazai döntetlen) után két fontos meccset nyerő szlovákok három pontért utaztak Vaduzba, a várakozásoknak megfelelően szinte folyamatosan támadtak, és az első félidő ráadásában, egy szögletvariáció után Denis Vavro befejelte azt a gólt, amely elég is volt a győzelemhez.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ

J-CSOPORT
Izland–Portugália 0–1 (0–0)
Reykjavík. G:
C. Ronaldo (89.). K: Willumsson (81., Izland)
Bosznia-Hercegovina–Luxemburg 0–2 (0–1)
Zenica. G: Borges Sanches (4.), Daniel Sinani (74.)
Liechtenstein–Szlovákia 0–1 (0–1)
Vaduz. G: Vavro (45+1.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 4 4 14–0 +14 12
2. Szlovákia 4 3 1 5–1 +4 10
3. Luxemburg 4 2 1 1 4–6 –2 7
4. Bosznia-Hercegovina 4 1 3 3–7 –4 3
5. Izland 4 1 3 8–6 +2 3
6. Liechtenstein 4 4 0–14 –14 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik