Maradéktalan a hazai öröm

CH. GÁLL ANDRÁS, FAZEKAS ZOLTÁNCH. GÁLL ANDRÁS, FAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.13. 01:55
Címkék
Csak az utolsó másodpercben tette biztossá a kívánt, legalább 12 pont különbségű sikert a Körmend a hősiesen harcoló, emberfelettit nyújtó, Larry Blair vezérelte Kecskemét ellen, ezzel pontszámban is megelőzte legnagyobb riválisát.

Miután mindkét edző egybehangzóan leszögezte: az idény – számukra – legfontosabb mérkőzése következik, Jakob Sigurdarson egy jeges – ugyan mi várható el egy izlanditól...? – nyugalommal beküldött triplával jelezte, győzni jöttek a kecskemétiek a körmendi katlanba. Kezdetben nem jöttek be a hazai hármasok, de aztán Fodor Gergely betörésekből bizonyította: néha a kettő több a háromnál. A vendégek azonban nem ijedtek meg, a hazai labdaszerzéseknél visszatámadtak, és a szemfülesség kosarakban is testet öltött (14–16). Krivacsevics Dragoljub időkérése után az idősebb Fodor fivér triplájával visszavette a vezetést a Körmend, majd a „kis” Fodor, Márton utolsó másodperces hármasa állította be az első negyed végeredményét (22–20).

Blair a 12. percben már 13. pontjánál járt, majd Horváth Ákos letaglózta Trummer Rudolfot, mire a körmendi csapatkapitány a földön csúszva „merénylője” felé rúgott. Egy pillanatra felizzott a hangulat, jókor jött az időkérés…

Antonio Jeffersonnak semmi sem sikerült, a brazil válogatott erőcsatára fél méterről sem tudott a gyűrűbe találni. Blair annál inkább, de Vavra Péter kozmikus blokkja után ki törődött a pici amerikaival...? Kezdtek behullani a vasi bombák, Jermaine Thomas triplája az addigi legnagyobb különbséget (42–36), egyszersmind a félidő slusszpoénját jelentette.

Thomas még nyolcpontosra növelte újrakezdés után az előnyt, de aztán Sigurdarson a meccs folyamán már többedszer talált be a támadóidő lejárta pillanatában, Horváth és Blair – ki más? – is eredményes volt, és máris a vendégek vezettek! Horváth kapitány hármasa teljesítette be a 12–2-es kiskunsági szériát, és mivel „csikorgott” a hazai letámadás, egy időre állandósult a látogatók előnye.

Blair maga volt a veszedelem, ekkor már 23 pontnál járt, olykor – nem túlzás – Allen Iversont idézte. Thomas meg Dwyane Wade-et, a levegőben úszva ziccerezett, visszavéve a vasiaknak a vezetést (54–52).

A 31. percben Jefferson bedobta első kosarát – az egyetlent a meccsen –, aztán „lefagyott” a konzervgyáriak gépezete. Ami addig bement Horváthnak, az most kiperdült. Igaz, a Körmend sem villogott, itt is, ott is lejárt a 24 másodperces támadóidő, a hajrára felőrölte egymást a két, remekül védekező csapat. Eric Fiegi kipontozódott, és bár az elpusztíthatatlan Blair „betriplázta” 30. pontját, a végére a körmendiek tankjában maradt pár cseppel több benzin. Trummer – a nyerőember – tripláival és Vavra dupláival nemcsak a sorozatban hetedik bajnoki győzelmet hozták a vasiak, hanem – mivel Stanley Ocitti hármasa az utolsó másodpercben célba ért – az esetleges alapszakaszvégi holtverseny eldöntéséhez szükséges kosárkülönbséget is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik