Yakin: A Németország elleni döntetlen nagy önbizalmat adott nekünk

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 10:30
Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya úgy gondolja, nem esélytelenek az olaszok elleni nyolcaddöntőben (Fotó: Getty Images)
Murat Yakin, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olaszok elleni Eb-nyolcaddöntő előtt elmondta, hogy noha nem ők a favoritok, de magabiztosan várják a mérkőzést.

A svájciak, mint ismert, a magyarok elleni 3–1-es győzelemmel kezdtek, majd jöttek a skótokkal játszott és a házigazda németek elleni kétgólos döntetlenek. Ezzel Svájc öt ponttal az A-csoport második helyén végzett és az olaszokkal küzd meg a nyolcaddöntőben.

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya magabiztosan várja a találkozót. „Nem mondhatjuk, hogy favoritok vagyunk, mert Olaszországgal nézünk szembe, de a Németország elleni döntetlen nagy önbizalmat adott nekünk.”

Az olaszok, a svájciakkal szemben, csak az utolsó pillanatban szerzett góllal biztosították helyüket a legjobb 16 között. „Figyelmesen követtük az olaszok mérkőzését, elemeztük a taktikát és a stratégiát, a napokban mélyebben bele fogunk ezekbe ásni. Kiszámíthatatlanok. Őszintén szólva alig várjuk, mentális szempontból is készen állunk egy ilyen mérkőzésre” – idézi Yakin szavait a Football Italia.

„Olaszországban nagyszerű a bajnokság, amit nagyon szeretek, nagyon fontos szerepet kap a stratégia és taktika. A válogatottnak nagyszerű játékosai vannak, nagy kihívás lesz. Magunkra figyelünk, de természetesen az ellenfélre is koncentrálnunk kell, attól függően, hogy hol vannak az olaszok erősségei és gyengeségei” – vélekedett Yakin.

Saját csapatát így látja a svájci kapitány: „A magas intenzitás és a sok futás tett minket erőssé az utóbbi időben. A rendszerünk, a stratégiánk működik, a meglepetés ereje a mi oldalunkon van, és persze a nagyszerű szurkolóink is támogatnak. Amikor még Manuel Akanji vagy Granit Xhaka is kiemeli a szurkolást, az tényleg jelent valamit.”

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
JÚNIUS 29. – SZOMBAT
18.00: Svájc–Olaszország, Berlin (38. mérkőzés)
21.00: Németország–Dánia, Dortmund (37. mérkőzés)

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG 2–0
Köln: Skócia–Svájc 1–1
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG 0–1
Frankfurt am Main: Svájc–Németország 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik