Az angol sajtó már arról ír, a vasárnapi lehet Southgate utolsó mérkőzése

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 10:49
A két helyzetet kidolgozó Kobbie Mainoo pályára küldése volt Southgate legjobb húzása a mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Nem emlékszem olyanra, hogy egy csoportját megnyerő válogatott szövetségi kapitányának irányába tárgyakat dobjanak a lefújás után. Most Gareth Southgate-tal ez megtörtént, mert az angol csapat hiába végzett kvartettje első helyén, a játéka bőven hagy maga után kívánnivalót. Az angol sajtó is kritikusan fogalmazott.

A Sky Sports hosszabb cikket közölt a szlovénok elleni 0–0-s mérkőzés másnapján. Ebben az áll, hogy a támadójátékuk eddig elég vérszegény, és ennél jóval veszélyesebb futballra lesz szükségük, ha messze akarnak jutni a kontinenstornán.

„Nem lehet tüzet gyújtani szikra nélkül” – jegyzi meg a Sky Sports News vezető újságírója, Kaveh Solhekol, hozzátéve, hogy ebben az angol csapatban eddig semmilyen szikra nem volt a három találkozón.

A keddi meccs második félidejében ugyan feljavult a támadójátékuk, de mint írják, ez is messze volt attól, hogy abban bízhassanak, megnyerik az Európa-bajnokságot. Volt azonban pozitívuma is a mérkőzésnek. A 19 éves Kobbie Mainoo beállítása a második félidőre jó húzás volt, és Cole Palmer is jól szállt be. A cikk szerint ugyan merész döntés lenne, de nekik kettejüknek kezdeniük kellene a vasárnapi nyolcaddöntőben, ahol az angolok nagy eséllyel Hollandiával csapnak össze a nyolc közé jutásért.

„Egy ilyen nagy nevekből álló csapatnak nem szabadna ilyen teljesítményt nyújtania, mint amit eddig Németországban látunk tőle” – olvasható. Hozzáteszik, hogy ilyen meccsen egy jó formában lévő Jack Grealish, Marcus Rashford vagy Raheem Sterling változást hozhatott volna. Ők azonban nem tagjai az angol keretnek.

A szurkolók elégedetlenségét jól mutatja, hogy a lefújás után Southgate felé két műanyag poharat is dobtak, pedig a gárda a csoportja élén zárt veretlenül.

„A vasárnapi lehet az utolsó meccse az angol válogatott élén. Annak ellenére, hogy az FA a maradását akarja, nehéz látni, hogyan tudná hosszú távon folytatni – írják a cikkben. – Meg kell találnia a módját, hogy szikrát csiholjon, máskülönben marad a sötétség.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
ANGLIA–SZLOVÉNIA 0–0
Köln, Rhein-Energie-Stadion, 41 536 néző. Vezette: Clément Turpin (Nicolas Danos, Benjamin Pages) – franciák
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Alexander-Arnold, 84.) – Gallagher (Mainoo, a szünetben), Rice – Saka (Palmer, 71.), Bellingham, Foden (Gordon, 89.) – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza (Balkovec, 90+1.) – Stojanovic, Elsnik, Gnezda Cerin, Mlakar (Gorenc Stankovic, 86.) – Sporar, Sesko (Ilicic, 75.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek
Sárga lap: Trippier (17.), Janza (22.), Guéhi (68.), Bijol (72.), Foden (77.)

1. Anglia

3

1

2

2–1

+1 

5   

2. Dánia

3

3

2–2

3   

3. Szlovénia

3

3

2–2

3   

4. Szerbia

3

2

1

1–2

–1 

2   

A C-csoport végeredménye

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik