Ivan Hasek: Kapitányságom legfontosabb mérkőzése következik

S. N.S. N.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 10:39
Vajon mit talált ki a mester? Ivan Hasek cseh kapitány (középen) úgy érzi, a törököket legyőzik (Fotó: Imago Images)
Csehország csak Törökország legyőzésével juthat tovább a nyolcaddöntőbe – a szerencsétlenül alakuló első két csoportmeccs, illetve sztárjátékosa, Patrik Schick sérülése ellenére Ivan Hasek szövetségi kapitány bizakodóan várja a megmérettetést.
 

Hasonló helyzetben – tehát győzelmi kényszerben – lép pályára Hamburgban az utolsó csoportmérkőzésén Csehország, mint tette a magyar válogatott vasárnap Skócia ellen. Szintén párhuzam a mieinkkel, hogy a csehek sem szerepeltek jól az első két fordulóban, hiszen hiába vezettek, s védekeztek foggal-körömmel Portugália ellen, valamint játszottak igen tetszetős, kombinatív támadófutballt Grúzia ellen, mindössze egy árva pont áll a nevük mellett a harmadik – könnyen lehet, hogy utolsó – idei Eb-mérkőzésük előtt.

Törökország ellen csak a győzelem garantálja a biztos továbbjutást (és nagy valószínűséggel a magyar válogatott búcsúját is), s ha ez nem volna elég motiváció a cseheknek, a mérkőzés további pikantériája, hogy a törökök többször is keresztbe tettek nekik a közelmúltban: a 2008-as, illetve a 2016-os Európa-bajnokságon is ugyanabban a kvartettben szerepeltek a felek (sőt, mindkét tornán egymás ellen játszották az utolsó csoportmeccset), s mindkét alkalommal török siker született (3–2, 2–0), Csehország pedig kiesett…

Ivan Hasek szövetségi kapitány a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt csapata lelkiállapotáról, Patrik Schick sérüléséről, illetve arról, hogy milyen mérkőzésre számít.

„A csapat pozitív energiákat sugároz, a kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is beálltak a sorba, mindenki nagyon keményen dolgozik – vélekedett a hatvanéves szakvezető. – Ennek a projektnek van jövője, a fiúk eltökéltek, s hiszem, hogy ez meglátszik a pályán, nem akarunk hazamenni. Kapitányságom legfontosabb mérkőzése következik, rengeteg szurkoló áll mögöttünk, miattuk is szeretnénk továbbjutni. Patrik Schick állapota javul, meglátjuk, bevethető lesz-e, ha nem, akkor sincs mese, hiába a kulcsjátékosunk, nélküle kell pályára lépnünk, de hiszek az összes támadóban. Ez egy teljesen más meccs lesz, mint az előző kettő, a saját játékunkra készülünk, magunkra kell koncentrálnunk.”  

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG, CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
21.00: Grúzia–Portugália, Gelsenkirchen (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Csehország–Törökország, Hamburg (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

1. Portugália

2

2

5–1

+4 

6  

2. Törökország

2

1

1

3–4

–1 

3  

3. Csehország

2

1

1

2–3

–1 

1  

4. Grúzia

2

1

1

2–4

–2 

1  

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA

F-CSOPORT
JÚNIUS 18., KEDD
Dortmund: Törökország–Grúzia 3–1
Lipcse: Portugália–Csehország 2–1
JÚNIUS 22., SZOMBAT
Hamburg: Grúzia–Csehország 1–1
Dortmund: Törökország–Portugália 0–3
JÚNIUS 26., SZERDA
21.00, Gelsenkirchen: Grúzia–Portugália
21.00, Hamburg: Csehország–Törökország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik