A nyakigláb csatár parádéja (1.)

FAZEKAS ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁSFAZEKAS ZOLTÁN, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.01. 00:45
Címkék
Több mint egy hónapos kihagyás és egy orrműtét után mesterhármassal tért vissza az Arsenalt 4–1-re legyőző Liverpoolba Peter Crouch. A 201 centiméteres angol válogatott csatár pályafutása során klubszinten először szerzett három gólt egy mérkőzésen. A sikerrel a Liverpool megelőzte az Arsenalt a tabellán, és feljött a harmadik helyre.

A Liverpool játékosai tudják, mikor kell jól focizni. A csapat bajnoki meccsét (és éppen az Arsenal elleni rangadót) először látta a helyszínen az új tulajdonoskettős, az amerikai George Gillett jr. és Tom Hicks, és már a negyedik percben állva ünnepeltek a közönséggel, amikor Peter Crouch egy formás akció végén belőtte a Liverpool vezető gólját.

S a nyakigláb csatár aztán végig parádézott – olybá tűnt, kiéhezett a futballra.

Az angol válogatott támadó február 24-én játszott legutóbb, ám akkor, a Sheffield United elleni hazai bajnokin eltörött az orra, s csak a szombati rangadóra tudták olyan állapotba hozni, hogy pályára léphessen. Ezért talán sokan meg is lepődtek, hogy Rafa Benítez azonnal a kezdőbe tette a támadót, akit ezen a napon az Arsenal belső védői képtelenek voltak megállítani. Az első gólnál az elefántcsontparti Kolo Touré maradt le Peter Crouchról, a másodiknál a francia Abu Diabyt fejelte le, míg a harmadik találatnál ismét Kolo Touréból csinált bohócot a jegenyetermetű fiú, aki az ötösnél csinált meg egy olyan leheletfinom cselt, amire csak világklasszisok képesek (pedig Peter Crouchot sok szakember még csak az Európa-klasszisok közé sem sorolja…).

Az 1981. január 30-án Macclesfieldben született nyurga támadóban későn fedezték fel a valódi tehetséget: 1998 és 2005 nyara között hét klubnál fordult meg, mielőtt kikötött volna a Liverpoolnál. Első pályára lépése

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik