Az ötödik felvonás dönt

Amler Zoltán, Rodics DánielAmler Zoltán, Rodics Dániel
Vágólapra másolva!
2005.05.07. 23:37
Címkék
A Nyíregyháza ismét a ráhangolódás jegyében töltötte az első játszmát, hamar 8:2-es, majd 17:10-es hátrányba kerültek Kapuváriék. A Vasas 32 tagú szurkolótábora szakadatlanul buzdította az óbudai hölgykoszorút.
A szurkolás nem volt hiábavaló, mert bár Fésűsék összeszedték magukat, a végjátékot nem tudták szorossá tenni, a kevesebbet hibázó Vasasé lett az első rész. A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8:8 után azonban 12:8-ra meglépett a Vasas. A második technikai szünet 16:10-es fővárosi előnynél érte a csapatokat, a nyíregyházi játékosok akarásával ekkor - és később, mondjuk 20:12-nél - sem volt gond, de az eredményen alaposan meglátszott, hogy rengeteget rontottak Merkószkiék. Pethőéknek bőven elég volt minden ötödik labdát beütniük, a maradék négyet a nyírségiek rontották el, így tekintélyes, 25:15-ös részsikert ünnepelhettek a fővárosiak. Merkószki, Kapuvári és Erdősné vitte a hátán az NRK-t, illetve vitte volna, de az nem hagyta. Kátyúba ragadt szekérre hasonlított ekkor Ludvig Zsolt csapata, elvétve előforduló jó megoldások után úgy látszott, hogy kikerül a gödörből a házigazda, de vagy egy remek Vasas-megoldás, vagy egy buta nyírségi hibát követően, minden maradt a régiben - azaz, vezettek Dégiék. Egy jó Ferrari szempillantás alatt elrobogott volna a döcögő szekér mellett, de a harmadik felvonásban szó sem volt Ferrariról, a Vasas esetében még egy használt Fiatról sem, egy megkímélt állapotban lévő Zsiguli lendületével haladt a vendégegyüttes, amelyet így a rozoga szekér bizony utolért. 23:20-as hazai vezetés után 23:23-at, majd 25:23-at mutatott a villanyújság, következhetett a negyedik szett.

A folytatásban egymást érték a rossz megoldások, a Vasas részéről Nyári centertámadásai és Dégi ütései szinte mindig kudarcba fulladtak, ennek ellenére ezeket a figurákat erőltették rendületlenül vendég oldalon, mindhiába… Szó sem volt már szekérről, megiramodott a szabolcsi jármű, és expresszvonat sebességével száguldott az egyenlítés felé. Egy izgalmas finálé bővelkedik fordulatokban, ezúttal sem maradhatott el az újabb jelentős változás. 11:10-es NRK-előny után 15:11-re a Vasas állt jobban. Megtorpantak a vendéglátók (19:13), Tormásiéknak minden összejött, ejtések, sáncok, ütések, nyitások végződtek sikerrel, a hazai szurkolók csalódottan hazaindultak, kedvenceik azonban 14:23-nál sem adták fel.

A kép beszédes: örömmámorban úszó vendégjátékosok és csalódott nyírségiek(Fotó: Németh Ferenc)
A kép beszédes: örömmámorban úszó vendégjátékosok és csalódott nyírségiek(Fotó: Németh Ferenc)
A kép beszédes: örömmámorban úszó vendégjátékosok és csalódott nyírségiek(Fotó: Németh Ferenc)
A példás nyíregyházi küzdőképességre hétfőn szükség lesz, hiszen igaza lett Vatai Gabriellának, a Vasas liberójának, aki 2:0-s összesített hátránynál a következő mondatot küldte csapattársainak e-mailben: "Most kezdődik a döntő!" A finálé valóban akkor kezdődött, és holnap, a Folyondár utcában 18 órakor induló ötödik mérkőzéssel ér véget. A mindent eldöntő találkozóra a belépés ingyenes, de az élmény vélhetően megfizethetetlen lesz.

Miért ez a nagy fordulat?
Ludvig Zsolt:
Egyszerű a válasz: nagyon rosszul játszottunk. Az állandó szerkezeti változás sem hozta meg az eredményt. A harmadik játszmát ugyan kínkeservesen megnyertük, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat. Remélem, hétfőn újra töltünk…

Mitől lett ilyen magabiztos a csapata?
Jókay Zoltán, a Vasas szakvezetője:
Elkaptuk a fonalat, folytatni tudtuk azt, amit az előző meccsen otthon elkezdtünk. A finálé első két találkozóján görcsösek voltunk, azóta viszont kőkeményen koncentrálunk. ---- "Hihetetlen, hogy mennyire görcsösek voltunk! Nagyon bízom abban, hogy hétfőn fordul a kocka, és az ellenfél játékosai izgulják túl a találkozót." - magyarázta a mérkőzést követően a Nyíregyháza legjobbja, a 22 pontig jutó Kapuvári Melinda.

"Nem a bajnoki döntőhöz méltóan játszottunk." - szomorkodott az NRK csapatkapitánya, centere, Erdősné Balogh Erika.

"Mosolyogtunk, tehát nyertünk. A mi csapatunknak akkor megy, ha jókedvűen állunk ki a meccsre" - mosolygott Pethő Anita a Vasas centere.

"Nyakunkon volt a kés! Ekkor megy igazán a Vasasnak!" - ugyanő arról, mitől táltosodott meg a fővárosi társulat.

"Elkaptuk a ritmust. Innentől nincs megállás!" - elmélkedett boldogan Dégi Barbara a Vasas üdvöskéje.

"Nem rontottuk el, mert nem ronthattuk el." - mondta a Vasas feladója, Meléndez-Pál. ---- BERTRANS-PHOENIX MECANO-KECSKEMÉTI RC-BSE-FCSM 2:3 (-18, 23, -16, 20, -8)
Kecskemét, 100 néző. V: Donkó, Ortner
KECSKEMÉT: Ékes Eszter 21, Szabó A. 6, FEKETE 13, Andruszenko 5, Czéh 1, Szórád 16. Cs: Ékes Erika (liberó), Dobos, MARTINOVICS 8. Edző: Farkas Mihály
BSE: Adrianenko 6, MESTER 15, Jáka Zs., VÁRHEGYI 17, Czakó 14, NAGYNÉ MÁTRAI 19. Cs: TÓTH A. (liberó), Horváth. Edző: Kasziba István
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:1, 9:8, 13:18, 15:22. 2. játszma: 6:2, 7:5, 8:9, 15:12, 16:18, 20:22. 3. játszma: 2:6, 4:13, 9:16, 11:21, 14:23. 4. játszma: 0:4, 4:4, 8:6, 14:10, 15:17, 21:18. 5. játszma: 2:3, 3:10, 6:12, 8:14
A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3-1 a BSE javára
Tudósított: Borbély Károly
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik