Vinícius, Kane, Foden és Bellingham – itt a BL-idény álomcsapata

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 13:56
Vinícius Júnior és Jude Bellingham is ott van a BL-idény álomcsapatában (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) technikai felügyelőtestülete kihirdette a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényének álomcsapatát. A két döntős, a végső győztes Real Madrid és a finalista Dortmund is négy-négy játékost ad a csapatba, amelybe még egy-egy Manchester City-, Bayern München- és Paris Saint-Germain-játékos került be.

A 15. BL-diadalát arató Real Madridból a döntő legjobbjának megválasztott Dani Carvajal, illetve Antonio Rüdiger, Jude Bellingham és a fináléban szintén eredményes Vinícius Júnior került be, míg a döntő vesztesét, a Dortmundot Gregor Kobel, Mats Hummels, Ian Maatsen és Marcel Sabitzer képviseli, mellettük a Paris Saint-Germainből Vitinha, a Manchester Cityből Phil Foden, a Bayern Münchenből Harry Kane került még be.

A BAJNOKOK LIGÁJA ÁLOMCSAPATA
Gregor Kobel (Borussia Dortmund) – Dani Carvajal (Real Madrid), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Ian Maatsen (Borussia Dortmund) – Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Vitinha (Paris Saint-Germain) – Phil Foden (Manchester City), Jude Bellingham (Real Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid) – Harry Kane (Bayern München)

A testület nem csak az álomcsapatot hirdette ki, hanem az egyéni elismeréseket is odaítélte: az idény legjobb játékosának Vinícius Júniort, a legjobb fiatal labdarúgónak Jude Bellinghamet választották, míg a legszebb gólnak járó elismerés is Real Madrid-játékoshoz került, Federico Valverde Manchester City ellen szerzett góljáért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik