Maradona életveszélyben

P. GY., R. B.P. GY., R. B.
Vágólapra másolva!
2004.04.19. 15:33
Címkék
Diego Maradona, az egykori kiváló labdarúgó ismét hallat magáról, ezúttal az történt vele, hogy kiment egykori csapatának, a Boca Juniorsnak a Nueva Chicago elleni meccsére. Úgy tűnt, jól van, élvezte a mérkőzést, autogramokat osztogatott a gyerekeknek& majd hirtelen rosszul lett, szív- és légzési problémák léptek fel nála.
Természetesen azonnal kórházba szállították a zsenit, mivel Diego évek, sőt, már bő egy évtizede kábítószerproblémákkal küszködik, többször elküldték elvonókúrára, hosszabb ideig Kubában élt egy szanatóriumban, hogy mihamarabb megszabadulhasson káros és veszedelmes szenvedélyétől.
Maradona – nyugodtan kimondhatjuk – mind játékos-, mind edzői karrierje megtört a kábítószerélvezete miatt. 1991-ben, pályája csúcsán eltiltották 15 hónapra, mivel kokaint fogyasztott, távoznia kellett Nápolyból, majd szintén tiltott szerek használata miatt tiltották el az 1994-es világbajnokságon is. Viszont a futball világa ezután sem vette le róla a kezét, edzői megbízatásokat kapott, többek között a Boca Juniors kispadján is ülhetett, minden vágya az volt, hogy az argentin válogatottat vezesse egy világbajnokságon – de úgy tűnik, ezt a vágyát örökre elfelejtheti, most az életéért kell küzdenie.
Késő délután a kórház illetékesei szerint stabilizálódott Diego állapota. Alfredo Cahe elmondta, hogy sikerült rendbehozni a vérkeringését, ma pedig már elkezdett hatni a kétoldali tüdőgyulladásra adott antibiotikum. Azt viszont cáfolták, hogy a sztár kábítószer-túladagolás miatt került az intenzív osztályra.
Ennek ellenére több fórumon is kész tényként közlik: Maradona haldoklik, már csak a gépek tartják életben. És még mindig csak 43 éves múlt… ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik