Jövőre már norvégként termelheti a gólokat

Vágólapra másolva!
2009.11.10. 08:50
Címkék
A Norvégiában légióskodó Kovács Péter remek évet zárt, hiszen az újonc Odd Grenlanddal a negyedik helyen végzett a helyi labdarúgó-élvonalban, ő maga pedig tizenhat találatával a góllövőlista második helyén végzett. Bár elmondása szerint lenne lehetősége országot váltani, ő inkább maradna a Tippeligaenben, ahol jövőre már norvég állampolgárként szórhatja a gólokat.

Kovács Péter (balra) tizenhatszor volt eredményes az idei bajnokságban (Fotó: Imago)
Kovács Péter (balra) tizenhatszor volt eredményes az idei bajnokságban (Fotó: Imago)

– Mi igaz abból, hogy a norvég rekordbajnok Rosenborg az idény előtt ötmillió koronáért szerződtetni akarta?
– Tudtam a klub érdeklődéséről, szívesen is váltottam volna, azonban edzőm, Dag-Eilev Fagermo hamar a tudtomra adta, hogy kulcsszerepet szán nekem a bajnokságban. Az élő szerződésem behatárolta a lehetőségeimet, de nem szomorkodom, hogy így alakult a sorsom.


– Nem bántja, hogy a világbajnoki selejtezősorozatban támadógondokkal küszködő magyar válogatottnál egyszer sem került szóba a neve?
– A Rosenborg elleni meccsünket Szekeres Tamás társaságában Erwin Koeman is megnézte, és úgy tudom, a kapitányt meglepte az összecsapás tempója. A holland szakember felelőssége, kit hív meg a keretbe, és mert lassan harminckét éves leszek, nem igazán számítok újabb meghívóra.


– Azért figyelemmel kísérte a válogatott szereplését?
– A meccseket sajnos nem láttam, a csoport eredményeit azonban természetesen figyelemmel követtem. Érvényesült a papírforma, Dánia, Portugália és Svédország nagyobb játékerőt képvisel nálunk, ezt tudva a megszerzett tizenhat pont nem takarhat rossz teljesítményt. A dánok idegenbeli legyőzése jelentős siker, kár, hogy a párharcnak már nem volt igazi tétje.


– Korábban szó volt róla, hogy Amerikában folytatná a pályafutását. Van a váltásnak realitása?
– Ez is egy lehetőség, azonban a klubok nagyon megfontolják, kibe fektessenek pénzt. Az Odd Grenlandnál kétezer-tizenkettőig szerződést hosszabbítottam, és bizony megbecsülöm, hogy jó feltételekkel írhattam alá. Egyébként jövőre már alighanem norvég állampolgár leszek.


– Vagyis magyar-norvég állampolgár...
– Úgy tudom, le kell mondanom a magyar állampolgárságról, de ha mégsem, akkor természetesen azt is megtartom. Sok minden változhat az ember körül, ám jó esélye van annak, hogy Norvégiában élem le az életemet.


– Magyarországra mikor jön legközelebb?
– Karácsonykor. Ez azonban még odébb van, most a kedvesemmel, az ugyancsak futballista Melissa Wiikkel Dubaiban pihenjük ki a bajnokság fáradalmait.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik