„Megértem, hogy az egóját bántja…” – Hosszú Katinka reagált Shane Tusup posztjára

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 12:18
Hosszú Katinka ezt a fotót posztolta bejegyzése (Fotó: Facebook/Hosszú Katinka)
Mint arról beszámoltunk, csütörtökön Shane Tusup a Facebook-oldalán megjelent posztjában alaposan beleszállt korábbi feleségébe és tanítványába, Hosszú Katinkába. Az amerikai edző egy táblázatos kimutatást is mellékelve kemény stílusban érvelt, hogy Hosszú nélküle nem volt ennyire eredményes a közös munkájuk előtt és után sem. Nos, a háromszoros olimpiai bajnok most saját Facebook-oldalán válaszolt.

 

Hosszú Katinka reakcióját teljes egészében közöljük:

„Először is sok boldogságot kívánok Shane-nek a családi élethez! Megértem, hogy Shane egóját bántja, hogy a karrierjét tekintve közös munkánk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni, mint úszó, edző, golfozó vagy bokszoló. Valóban Shane-nel való közös munka alatt értem el a legtöbb eredményt, mivel egy sportoló huszas évei számítanak a teljesítő képességük fénykorának.

A tényekhez azért hozzátartozik, hogy én már négy évvel Shane előtt Dave Salóval világbajnok voltam, valamint a későbbiekben Petrov Árpáddal is. Layber-Gelencsér Máté asszisztálásával “csak” Európa bajnoki címet sikerült elérnünk, viszont, ha a 2020-as tokiói Olimpiát nem halasztják egy évet, nagy eséllyel megnyertem volna a két vegyes számot.

Az olimpia halasztását követően, főleg úgy, hogy az utolsó pillanatig nem volt biztos, hogy 2021-ben egyáltalán lesz olimpia, mi közösen úgy döntöttünk Mátéval, hogy a családalapítás és a magánélet többet ér, mint további sikerek hajszolása. Természetesen az úszást ezen időszak alatt nem tudtam elengedni egészen Kamília születéséig. A párizsi felkészülésemre visszagondolva, az az év arról szólt, hogy példát mutassak, illetve erőt adjak az újdonsült anyukáknak a gyors versenyformába visszalendülésemmel. A nap végén biztos vagyok benne, hogy a nyugodt magánélet és az idilli családi környezet többet ér bárminél.

Itt ki szeretnék térni arra, hogy a jelenlegi megnyilvánulásaimat sem azért teszem, mert a MÚSZ elnöke szeretnék lenni, ahogy azt sokan gondolják. Nem szeretnék elnöki pozíciót, valamint az akadémiáról is lemondtam már egy ideje. Csupán egy egészséges magyar úszótársadalmat szeretnék.

Ugyanakkor megértem azt, hogy a Széchy-korszakban károsult jelenleg még jelenlévő sportvezetők ezt nem értik meg. Sokuknak nincs családja, amit nagyon sajnálok. A Magyar Úszósport egy szebb és tisztább közeg lenne, ha ez máshogy alakult volna. Nem pedig az őket ért morális sérelmek és atrocitások végett viszonyulnának az úszókhoz.” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik