Kányási Veronika: Tudtuk, hogy az olaszok előbb-utóbb elfáradnak

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 09:37
Fotó: FIBA
Az olasz Schiót a női kosárlabda Euroliga fontos mérkőzésén legyőző DVTK 17 pontot szerző hátvédje úgy véli, igazi csapatmunka volt a siker, és a csodálatos közönség minden holtponton átlendítette őket.

Nagyon fontos győzelem volt a szerda esti a továbbjutás szempontjából. Beszéltek arról előtte, mekkora jelentősége van a találkozónak?
Nem is most, hanem mielőtt elkezdtük az Euroligát – mondta Kányási Veronika, a Schiót 70–63-ra felülmúló DVTK Hun-Therm hátvédje, aki 17 ponttal és öt lepattanóval járult hozzá a sikerhez. – Mindenkinek a fejébe kellett verni, hogy más a lebonyolítás, és már rögtön az elején minden egyes meccsnek és pontnak óriási jelentősége van. Nem úgy alakult az első forduló, ahogyan szerettük volna, hajszálon múlott a győzelem, és szerettünk volna hazai pályán bizonyítani. Úgy érzem, a múlt heti pofon is kellett ahhoz, hogy elkezdjünk dolgozni a hiányosságokon. Fontos sikert arattunk, ebből is építkezve a jövő héten igyekszünk biztosabbá tenni a helyünket a következő csoportkörre.

Ez volt sorozatban a negyedik sikerük a Schio ellen. Fekszik önöknek az olasz csapat játéka?
Igen, azt kell mondanom. Mindig nagy rangadókat, rendre küzdelmes presztízsmérkőzéseket játszunk: ha visszagondolok, két éve, az első Euroliga-meccsünkön hosszabbításban kaptunk ki, azóta parázs párharc a miénk. A Schio kerete azért kicserélődött, változott a csapat, de az alapkoncepció ugyanaz.

Lehetett köze a fordulathoz annak, hogy bedobta a dudaszós triplát az első negyed végén? Addig biztos előnyt épített ki a rivális.
Lélektanilag mindenképpen jót tett, hogy beesett a tripla, de nagyon sok fordulópont volt a találkozón. Amikor jött fel a Schio, valaki rendre hozzátett egy kicsit, átlendítette az együttest a nehézségeken, szóval igazi csapatmunka volt ez a győzelem.

Mi volt a nagyszerű második félidő kulcsa?
Szerintem az, hogy bíztunk a saját játékunkban, és a védekezésünket sikerült kicsivel még agresszívabbá tenni. Tudtuk, ha folyamatosan őröljük az olaszokat, előbb-utóbb elfáradnak, és így is lett. A csodálatos közönség minden holtponton átlendített minket, fantasztikus hangulatot teremtett, ismét érvényesült a DVTK Aréna varázsa.

Gyorsan túlléptek a Landes elleni fájdalmas vereségen?
Már nagyon sok ehhez hasonló szituációt átéltünk, igyekszünk hamar túllendülni egy-egy meccsen, és a következő feladatra összpontosítani. Egy-két nap alatt ki kell tisztítani a fejeket, bele kell rázódnunk, az idény elején járunk, gyorsan feledtethetjük a kudarcot.

Hogy halad a két új játékos, Aleksa Gulbe és Miklós Melinda beépítése?
Mindketten nagyon jól illeszkednek a rendszerünkbe. Lexi kisebb sérülés miatt most játszotta a harmadik meccsét nálunk, nagyon jó mentalitású, rengeteget tud hozzátenni a játékunkhoz. Melinda ugyancsak nagyszerű hozzáállású, beleillik a koncepcióba, passzol a csapat szellemiségéhez. Nagyon jó kis komplett társaság leszünk, sőt, vagyunk már most is, és még kiegészülünk hamarosan Aho Ninával, akit nagyon várunk vissza!

Újabb egyértelmű vereséget szenvedett az Euroligában a Serco Uni Győr, ezúttal Prágában kapott ki 82–68-ra a helyi USK-tól, amelyben a spanyol María Conde extraklasszis játékot bemutatva 26 pontot, tíz gólpasszt és öt lepattanót hozott össze. Messze volt a hasonló mutatóktól      Angyal Barbara, aki négy eladott labda mellett tíz pontot, két lepattanót és egy gólpasszt jegyzett.
„Az Euroliga teljesen más szint, vártam, hogy megnézhessem, mire vagyok képes egy ilyen rangos sorozatban. Türelmesnek kell lennnem, de ha mentálisan át tudok kapcsolni és bízom magamban, akkor minden rendben lesz. Könnyebb dolga lenne a csapatnak, ha játszhatna Ruff-Nagy Dorci is, én is többet tudnék tőle tanulni, nézni, mit és hogyan csinál, és a terhet is levenné rólam. A többiek is nagyon szépen tudnak irányítani, mégis mi ketten vagyunk a játék szervezői, szóval így sokkal nehezebb a feladatunk. A Prága ellen sok olyan hibát követtünk el, amelyet nem lett volna szabad, ugyanakkor az ellenfél hatalmas nyomást helyezett ránk” – mondta a fiatal irányító.
A győriek szerdán Valenciában lépnek pályára.
Nagy nyomást helyezett az USK Praha a Győrre

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik