Angliából Hongkongba költözik az egyik nagy sznúkertorna

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 13:25
Ronnie O'Sullivan vágya is teljesül azzal, hogy Ázsiába költözik a World Grand Prix (Fotó: AFP)
Elköltöztetik Nagy-Britanniából és jövő márciusban Hongkongban rendezik meg a sznúker egyik pontszerző versenyét, a World Grand Prix-t.

Az először 2015-ben megrendezett World Grand Prix 2016 óta pontszerző verseny, minden évben az elmúlt 12 hónap legjobb 32 játékosa vehet részt rajta. Az első két alkalommal Walesben tartották meg, majd Anglia különböző városaiban, legutóbb, az idén Leicesterben.

A költözéssel Hongkong 35 év után rendezhet ismét pontszerző versenyt. A World Grand Prix összdíjazása csaknem a kétszeresére nő, az idei 380 ezer font (180 millió forint) helyett 700 ezer font (340 millió forint) lesz. A győztes díja is emelkedik, 100 ezer helyett 180 ezer font üti a markát.

Idén januárban Ronnie O’Sullivan győzött a viadalon, 10–7-re győzte le a döntőben a világelső Judd Trumpot. Érdekes, hogy éppen O’Sullivan lobbizik azért erősen, hogy kevesebb verseny legyen Nagy-Britanniában, és több Ázsiában, legyen az a Közel-Kelet vagy Távol-Kelet. Szerinte a sportág őshazájában elfogytak a lehetőségek, holtpontra jutott a sznúker, amelyet tárt karokkal várnak a másik kontinensen. A hetekkel ezelőtt Szaúd-Arábiában sznúkerakadémiát indító klasszis nemrég azt is nyilatkozta, hogy ha nem lesz több ázsiai pontszerző verseny, visszavonul.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik