A Cleveland csapata sem tudta feltartóztatni a menetelő Dallast

Vágólapra másolva!
2007.03.02. 08:22
Remekel a Dallas az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A legutóbbi játéknapon Nowitzkiék a Cleveland Cavalierst győzték le, ezzel sorozatban 14. mérkőzésükön diadalmaskodtak.
LeBron James (jobbra) hiába igyekezett, csapata kikapott Dallasban
Reuters
LeBron James (jobbra) hiába igyekezett, csapata kikapott Dallasban
LeBron James (jobbra) hiába igyekezett, csapata kikapott Dallasban
Reuters
LeBron James (jobbra) hiába igyekezett, csapata kikapott Dallasban

Dallasba látogatott a Cleveland Cavaliers, abba a városba, ahol az idei szezonban nem sok babér termett a vendégcsapatoknak. A remeklő Mavericks az elmúlt 20 mérkőzését megnyerte hazai környezetben, és most arra törekedett, hogy ez a szép sorozat tovább gyarapodjon.

Ha nem is könnyen, de sikerült. Hiába nyújtotta talán szezonbeli legjobb játékát LeBron James, ő sem tudta győzelemre vezetni csapatát.

A Cavs sztárja 39 pontig jutott, remekül védekezett, viszont a végén többször hibázott: az utolsó 13 másodpercben kihagyott két büntetőt, valamint két hárompontos kísérlete sem ért célt.

„Nem ez volt a legszebb győzelmünk a sorozatban, de ez nem számít” – értékelt a 10 pontig jutó Jerry Stackhouse. – „LeBron James nagyon jó volt. Hiába figyeltünk rá nagyon, majdnem 40 pontig jutott.”

A Dallasnak ez sorozatban a 14. sikere volt, utoljára a 2002/03-as szezon elején ért el ilyen szériát.

Hazai pályán diadalmaskodott a Portland is, amely nagyon „megszórta” a Charlotte-ot: az újonc LaMarcus Aldridge vezérletével (aki 30 pontot szerzett) 127 pontot dobtak a Bobcatsnek.

A Portlandnél egyébként a mérkőzés előtt váratlanul lemondott Steve Patterson elnök/ügyvezető igazgató, akinek nem hosszabbította meg a szerződését Paul Allen tulajdonos.

A harmadik mérkőzésen is hazai siker született, a Seattle két pont különbséggel verte a Clipperst. Az egyik legjobbja, a bokasérüléssel bajlódó Ray Allen nélkül felálló Sonicsban Rashard Lewis vitte a prímet, 31 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Igaz, a másik oldalon is volt egy nagy hiányzó Sam Cassell személyében.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 115. JÁTÉKNAP
Portland Trail Blazers-Charlotte Bobcats 127-90
Dallas Mavericks-Cleveland Cavaliers 95-92
Seattle SuperSonics-Los Angeles Clippers 77-75
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik