Hiába Duncan és Parker 68 pontja, a Dallas újra nyert a Spurs ellen

Vágólapra másolva!
2009.04.26. 06:39
A Dallas Mavericks hazai pályán 99–90-re legyőzte a San Antonio Spurst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának legutóbbi játéknapján, s ezzel már 3–1-re vezet az alapszakaszban a Nyugati főcsoport 6. helyén végző együttes, és egy lépésre van a második körtől.
Hiába nyújtott a Parker (balra), Duncan páros kiemelkedőt, csalódottan hagyták el a parkettet
Fotó: Reuters
Hiába nyújtott a Parker (balra), Duncan páros kiemelkedőt, csalódottan hagyták el a parkettet
Hiába nyújtott a Parker (balra), Duncan páros kiemelkedőt, csalódottan hagyták el a parkettet
Fotó: Reuters
Hiába nyújtott a Parker (balra), Duncan páros kiemelkedőt, csalódottan hagyták el a parkettet

Hiába Tony Parker és Tim Duncan kiemelkedő teljesítménye, a San Antonio újra kikapott a Dallas otthonában. Igaz, a Spursnek ezúttal több esélye volt, mint két napja, amikor 20 pont feletti vereséget szenvedett, ám a Mavericks kézben tartotta a találkozó irányítását, és nyert 99–90-re.

Parker és Duncan is több mint 41 percet töltött a parketten, és minkét ász alaposan kitett magáért. Parker meg sem állt 43 pontig, míg Duncan 25-öt dobott, és szedett 10 lepattanót is hét asszisztja mellett. Mindez azonban kevés volt, a társak közül ugyanis képtelen volt bárki is felnőni a két húzóember mellé: senki nem jutott 10 pont fölé. Michael Finley volt a harmadik legeredményesebb játékos a Spursből 7 ponttal… Matt Bonner és Roger Mason egyetlen ponttal sem tudott hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.

Ezzel szemben a Dallas hozta kiegyensúlyozott csapatjátékát. Dirk Nowitzki ezúttal nem nyújtott kiemelkedőt, 12 pontja mellé azért leszedett 13 lepattanót. Josh Howard ponterőssége (28 egységgel zárt a játékos) biztosította a győzelmet, amellyel a Mavericks már 3–1-re vezet a párharcban.

A Los Angeles Lakers is 3–1-re vezet immár, miután Kobe Bryanték második meccsüket megnyerték Salt Lake Cityben a Utah Jazz ellen. Bryant 38 pontot dobott, és a meccs középső szakaszát uraló Lakers különösebb izgalom nélkül nyerte a párharc negyedik meccsét.

Mezőnymunkájával kitűnt Lamar Odom is: 10 pontja mellett 15 lepattanójával remek harcot vívott a palánk alatt Carlos Bozerrel, aki ugyan eggyel többször, 16-szor szerezte meg a lehulló labdát, ám mégis Odom volt boldogabb a meccs végén. Boozer emellett – akárcsak Deron Williams – 23 pontot is szórt.

A Nyugati főcsoportban a New Orleans Hornets Chris Paul 32 pontjával nyert a Denver Nuggets ellen, így szépített a párharc állásán. A Hornets másfél perccel a vége előtt már 8 ponttal is vezetett, ám 25 másodperccel a vége előtt már csak egyetlen egység volt a különbség, végül mégis a hazaiak örülhettek. A Nuggets legjobbja Carmelo Anthony volt 25 ponttal.

A nap legbiztosabb győzelmét a Miami Heat aratta az Atlanta ellen, ezzel 2–1-re vezet a párharcban. Dwyane Wade-ék nem adtak esélyt a Hawksnak, már az első félidőben tekintélyes előnyre tettek szert, és ezt meg is őrizték a folytatásban. Wade 29, Jermaine O’Neal 22 ponttal zárt.

NBA, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Miami Heat (5.)–Atlanta Hawks (4.) 107–78
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Miami javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Dallas Mavericks (6.)–San Antonio Spurs (3.) 99–90
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Dallas javára
New Orleans Hornets (7.)–Denver Nuggets (2.) 95–93
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Denver javára
Utah Jazz (8.)–Los Angeles Lakers (1.) 94–108
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Lakers javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik