Két kosár az utolsó másodpercben – James triplájával nyert a Cavs

Vágólapra másolva!
2009.05.23. 08:30
A Cleveland Cavaliers az NBA Keleti főcsoportjának fináléjában az első meccsen kikapott az Orlandótól, a második találkozón viszont egyetlen ponttal, 96–95-re nyert, így 1–1-re alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állását. A találkozót LeBron James utolsó pillanatban dobott hármasa döntötte el.
LeBron James 35 pontot dobott
Fotó: Reuters
LeBron James 35 pontot dobott
LeBron James 35 pontot dobott
Fotó: Reuters
LeBron James 35 pontot dobott

Csak erős idegzetűeknek! – tanácsolhatjuk azoknak, akik felvételről szeretnék megnézni a magyar idő szerint ma hajnalban játszott Cleveland–Orlando meccs utolsó perceit.

Pedig sokáig nem tűnt úgy, hogy a találkozó körömrágós izgalmakat tartogat a hajrára, ugyanis a hazaiak az első percektől kezdve vezettek, volt, hogy húsz ponttal is (a második játékrészben 40–20-ra).

Az utolsó negyedre azonban elfáradt a Cleveland és 5:27-tel a vége előtt Courtney Lee kosarával először került előnybe az Orlando (86–84). Ezt követően még fordított a Cavs, de elhúzni nem tudott, és 48 másodperccel a vége előtt Türkoglu triplájával egyenlített a Magic.

Sőt amikor egy másodperc volt már csak hátra, ismét a török talált a gyűrűbe, és 95–93-nál úgy tűnt, a Magic másodszor is nyer Clevelandben.

A vendégek már ünnepeltek, a hazaiak viszont időt kértek, LeBron James pedig a dudaszó pillanatában bevágott egy triplát, amellyel hihetetlen végjátékot köüvetően egyetlen ponttal, 96–95-re a Cavaliers diadalmaskodott.

„Mindenki látta, mi történt, de ez hihetetlen, sokkot kaptam” – hitetlenkedett a történtek után a vendégek játékosa, Dwight Howard, aki 10 pontot és 18 lepattanót jegyzett a meccsen.

A vendégeknél Rashard Lewis volt a legeredményesebb 23 ponttal, míg Hedo Türkoglu 21-ig jutott.

A másik oldalon James 35 pontot szórt, Mo Williams 19 pontot dobott.

A Cleveland győzelme után 1–1-re áll az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ

KELETI FŐCSOPORT. DÖNTŐ
Cleveland Cavaliers (1.)–Orlando Magic (2.) 96–95
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik