A Cleveland kiesése felveti a kérdést, hogy marad-e LeBron James

Vágólapra másolva!
2009.06.01. 22:21
Idén sem nyer NBA-aranygyűrűt a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James, csapata ugyanis elveszítette a Keleti főcsoport döntőjét az Orlando Magickel szemben – James ráadásul roppant sportszerűtlenül viselte a kudarcot. A Cleveland kiesése felveti a kérdést, hogy a szabadügynökké váló játékos marad-e a klubnál.
James nem viseli jól a kudarcot
Fotó: Action Images
James nem viseli jól a kudarcot
James nem viseli jól a kudarcot
Fotó: Action Images
James nem viseli jól a kudarcot

NBA RÁJÁTSZÁS,
2008–2009


Eredmények, párosítás, az alapszakasz lezárása!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 2008–2009-es szezonját is aranygyűrű nélkül zárja LeBron James, a Cleveland Cavaliers sztárja, csapata ugyanis nem bírt az Orlando Magickel a Keleti főcsoport elődöntőjében.

Az Orlando magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a párharc hatodik mérkőzésén 103–90-re intézte el a Lovagokat, így összesítésben 4–2-vel biztosította helyét a Los Angeles Lakers elleni nagydöntőben.

A Cleveland kudarca ismét felvetette a kérdést, hogy James király marad-e a csapatnál, avagy távozik a Cavalierstől. Az idei alapszakasz MVP-je ugyanis a következő évben szabadügynök lesz, érdeklődőkben pedig nincsen hiány, többek között a New York Knicks is szeretné megszerezni a liga egyik legnagyobb sztárját.

James mindenesetre igyekezett megnyugtatni a szurkolókat, mondván jól érzi magát Clevelandben, és ezen az sem változtat, hogy a csapat kiesett a Magic ellenében – ugyanakkor nem zárta ki a váltás lehetőségét.

Ez akár burkolt célzás is lehet a Cavs vezetői felé, hogy erősítsék meg a keretet – hiszen ismét bebizonyosodott, hogy a csapatban nincsenek olyan játékosok, akik tartósan képesek felnőni James mellé. Az erősítésekre lesz is lehetőség, hiszen Wally Szczerbiak 13.8 millió dolláros szerződése lejár, Ben Wallace pedig a visszavonuláson gondolkodik, így előreláthatóan felszabadul némi hely a fizetési sapka alatt.

A Magic elleni hatodik mérkőzésen nem csak az bizonyosodott be, hogy LeBron egyedül nem elég a bajnoki címhez, hanem az is, hogy a Cavs 23-asa bizony nem tud veszíteni. James király a kiesés után ugyanis anélkül hagyta el a pályát, hogy kezet fogott volna az őt legyőző Orlando játékosaival.

A Cleveland legnagyobb sztárja ráadásul a sajtó képviselőinek sem nyilatkozott, ehelyett bedugta fülébe MP3-lejátszója fülhallgatóját, és szótlanul a csapatbuszhoz slattyogott. Ez egyébként nem az első ilyen sportszerűtlen eset volt pályafutása során, tavaly sem gratulált a csapatát kiejtő Boston Celtics játékosainak.

„Egyszerűen nehezemre esik vereség után gratulálni valakinek. Győztes típus vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy nem lennék sportember vagy ilyesmi. De ha valaki agyonver, akkor egyszerűen nem gratulálsz neki érte. Nincs értelme” – magyarázta később a bizonyítványt LeBron James.

Ezek után csak annyit fűznénk hozzá az esethez, hogy talán nem csak a társak hiányával magyarázható James újabb kudarca – lehetséges, hogy több alázattal az ellenfél és a játék iránt még többre vihetné a liga egyik legnagyobb játékosa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik