
A paradicsomos húsgombóc, amely sokak kedvence, eleve nem tartozik a nagyon hizlaló ételek közé. Ám még ezt is elkészítheted diétás változatban: cukormentesen, zsírszegényebb hússal, rizs helyett pedig zabpehellyel.
Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
só
bors
8 dkg zabpehely
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6.5 dl sűrített paradicsom
1.5 dl víz
1 tk eritrit vagy nyírfacukor
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal. A masszából gombócokat formázunk, amelyeket fazékba teszünk. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, a nyírfacukorral, és ráöntjük a húsgombócokra. Lefedve közepes tűzön, kb. 45 perc alatt készre főzzük.
Legfrissebb hírek

Zöldségleves húsgombóccal
Csupasport
2020.01.26. 10:24

A nyár slágere a cukkinispagetti
Csupasport
2019.06.22. 10:50

Töltött paprika diétásan
Csupasport
2019.02.04. 08:53

Diétás gofri
Csupasport
2018.12.05. 10:15

Csirkecomb bulgurral
Csupasport
2018.08.07. 08:51

Cukkinispagetti csirkemellel
Csupasport
2018.05.31. 11:43

Avokádós brownie, a büntetlen élvezet
Csupasport
2018.05.25. 11:37

Karfiolrizs, a szénhidrátmentes köret
Csupasport
2018.05.24. 08:26
Ezek is érdekelhetik