Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg méz (lehet eritrit vagy bármilyen édesítő)
2 db avokádó (puha)
3 ek kakaópor vagy 70%-os étcsokoládé
20 dkg zabliszt vagy mandulaliszt
csipetnyi só
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a mézzel vagy bármilyen édesítőszerrel. A puha avokádót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tojáshoz. Hozzáadjuk a kakaóport vagy az olvasztott étcsokoládét, a zablisztet, a sót és a sütőport, majd simára keverjük a masszát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
Miért ajánljuk?
Az eredeti brownie-ban használt zsiradékot az avokádóval helyettesítjük. Az avokádó tele van egészséges telítetlen zsírsavakkal. A zabliszt a normál búzaliszthez képest fehérjében és rostban gazdagabb, alacsony szénhidráttartalma miatt lassabban szívódik fel.