Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1 ek kókuszolaj
30 dkg csirkecombfilé
1 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
1 ek sűrített paradicsom
2-2 db piros és sárga kaliforniai paprika
1 bögre bulgur
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kókuszolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkecombot, az összezúzott fokhagymát, és egy kicsit együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy teáskanál rozmaringgal, majd felöntjük ¾ liter vízzel, és elkeverjük benne a sűrített paradicsomot. Ha a hús már majdnem puha, elkeverjük benne a bulgurt, hozzáadjuk a kockákra vágott kaliforniai paprikákat is, és puhára főzzük.
Miért ajánljuk?
A bulgur nagyon egészséges gabonafajta, tele van rosttal és vitaminnal. A glikémiás indexe sokkal jobb, mint a rizsé. Lassabban szívódik fel, hosszan tartó energiát biztosít, nem leszel olyan hamar éhes.