Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a cékláról
Csupasport
2023.10.06. 21:39
Hozzávalók:
2 db egész cékla
só
1 fej vöröshagyma
1 tk fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 bögre rizs
1 dl fehérbor
0,5 l alaplé
1 dl céklalé
Elkészítés:
A céklát alaposan megmossuk, és kevés sóval vízben megfőzzük. A levéből félreteszünk kb. egy decit. A megfőtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet öntünk hozzá. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk az alapléből egy keveset. Addig adagoljuk így, amíg el nem fogy az alaplé. Végül hozzákeverjük a rizshez a céklalevet és a céklát is.