Ten Hag nemcsak marad, hosszabbít is Manchesterben – sajtóhír

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 07:48
FA-kupa-győzelemmel mentette meg idényét a Manchester United (Fotó: Getty Images)
Fabrizio Romano és David Ornstein értesülése szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United vezetősége a keddi ülésén úgy döntött, hogy a jövőben is Erik ten Hag lesz a csapat vezetőedzője, sőt, megkezdték a tárgyalásokat a szerződés meghosszabbításáról.


Az új vezetőség továbbra is bizalmat szavaz az 54 éves holland edzőnek, aki az elmúlt két idényben irányította az MU-t. Az elsőben jól teljesített, a gárdával megnyerte az angol Ligakupát, bejutott az FA-kupa döntőjébe, és ugyan az Európa-ligában nem diadalmaskodott, a bajnokságban a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyen zárt. A mostani idény azonban nem sikerült jól: a BL csoportkörében kvartettje utolsójaként kiesett, a Premeir League-ben pedig a nyolcadik helyen zárt mínuszos gólkülönbséggel. Erik ten Hag állását alighanem az FA-kupa-diadal mentette meg, ugyanakkor sokszor elmondta, a rengeteg sérülés nagyban befolyásolta a szereplésüket. Mellette szól viszont, hogy a fiatalokat jól építi be, Alejandro Garnacho és Kobbie Mainoo is berobbant a Unitedbe.

Ten Hag szerződése jövő nyáron jár le, és a hírek szerint a klub már megtette az első lépést a szerződéshosszabbítása érdekében.

A klub döntése azt is hozza magával, hogy aligha marad Jadon Sancho, aki nem ápol jó kapcsolatot az edzővel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik