Az Aston Villa brazil középpályásával erősített a Juventus

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 15:31
Douglas Luiz a Juventusban folytatja (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus bejelentette, hogy Douglas Luiz személyében brazil válogatott játékost igazolt az Aston Villától.


A 26 éves védekező középpályás 2019 nyara óta szerepelt az Aston Villában, amely a Premier League előző kiírásában a negyedik, Bajnokok Ligája-induló helyen zárt. A Transfermarkt szerint Douglas Luiz értéke 70 millió euró, Fabrizio Romano transzferguru azonban úgy tudja, a Juventus 50 millióért vette meg őt, amely összeget majd négy részletben fizeti ki érte. A brazil játékos 2029 nyaráig írt alá.

Mindeközben a Villa 22 millióért (külön transzferként) elvitte a Juvétól Samuel Iling-Juniort és Enzo Barrenecheát. Ez a könyvelés miatt volt előnyös a birminghamieknek, hiszen így az FA szabályai alapján a homegrown játékosukért kapott pénzt teljes egészében elkölthetik új játékosokra.


Douglas Luiz 204 mérkőzésen játszott az Aston Villában, ezeken 22 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott, ami remek teljesítmény egy védekező középpályástól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik