Formula–E: a szombati győztes alulmaradt a döntőben – Vergne a portlandi pole-ban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 20:32
Jean-Éric Vergne bizonyult a leggyorsabbnak a vasárnapi időmérőn Portlandban (Fotó: AFP)
Jean-Éric Vergne szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E amerikai versenyhétvégéjének vasárnapi időmérőjén. A DS Penske francia versenyzője mellől a szombati győztes, António Félix da Costa rajtolhat, harmadikként Sam Bird vághat neki az idény 14. futamának.

A harmadik szabadedzéssel folytatódott a portlandi versenyhétvége programja. A tréningen a Jaguar párosa zárta az élen Mitch Evans, Nick Cassidy sorrendben. Harmadikként Jake Hughes hangolódott a versenyhétvége vasárnapi összecsapásaira.

Az időmérő első csoportjában Robin Frijns bizonyult a leggyorsabbnak, rajta kívül Jean-Éric Vergne, Cassidy és Hughes jutott tovább. A B-csoportot a szombati győztes, António Félix da Costa zárta az élen, mögötte Sam Bird, Nyck de Vries, illetve Pascal Wehrlein folytathatta a kvalifikációt.

A nyolcaddöntőkben Cassidy Vergne-t, Frijns pedig Hughest búcsúztatta. De Vries és Bird, illetve Wehrlein és Da Costa közül is utóbbi versenyző jutott tovább. Az elődöntőben elsőként Vergne és Frijns összecsapására került sor, amiből a francia jött ki győztesen. Birdnek Da Costa ellen kellett harcba szállnia a döntőbe jutásért, ám végül a Porsche-versenyző bizonyult gyorsabbnak.

A pole pozíció sorsáról döntő utolsó szakaszban Vergne és Bird csapott össze, ami szoros végeredményt hozott – a rajtelsőség alig 25 ezredmásodperces különbséggel Vergne-é lett. A második sorból Bird és Frijns vághat neki az idény 14. versenyének.

Folytatás magyar idő szerint 23 órakor a versennyel!

FORMULA–E
USA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 1:08.779
2. António Félix da Costa (portugál, Porsche) 1:08.804
3. Sam Bird (brit, McLaren) 1:08.990
4. Robin Frijns (holland, Envision) 1:09.081
5. Jake Hughes (brit, McLaren) 1:08.833
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik