NHL: Detroitból is elhozta a pontokat a címvédő Tampa

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 08:56
null
A detroiti Troy Stecher (70) egyensúlyát veszti passzolás közben a vasárnapi meccsen (Fotó: Getty Images)
A címvédő Tampa Bay Lightning 2–1-re nyert a Detroit Red Wings vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján – tudósít az MTI.

 

A végeredmény már a 34. percre kialakult. A Lightning a 35. győzelmét aratta az idényben, immár a 25.-et úgy, hogy a második harmadot követően előnyben volt.

Utóbbi statisztika szép reményekre jogosítja: az együttes még nem kapott ki ebben az alapszakaszban, amikor előnnyel kezdte a záró felvonást (még négy meccse van hátra). Az alapszakaszt 2015-ben a Chicago Blackhawks, 2016-ban a Pittsburgh Penguins zárta hasonló mutatóval, mindkettő megnyerte a bajnokságot. Jon Cooper, a Tampa Bay edzője ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: kedveli az ilyen statisztikákat.

A Detroit pénteken és szombaton a rájátszásról a hozzá hasonlóan lemaradó Columbus Blue Jackets elleni találkozókkal zárja az alapszakaszt, a tét a Központi-csoport utolsó helyének elkerülése.

A Red Wings egymást követő ötödik évben maradt le a playoffról, hasonló gyenge sorozatra 1979–83 óta nem volt példa a klub életében.

NHL, ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 1–2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik