NHL: másodszor is nyert Dallasban a Vegas

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 07:44
Jack Eichel ünnepli a Dallas elleni gólját (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásának első fordulójában csütörtök hajnalban a címvédő Vegas Golden Knights ismét nyerni tudott az alapszakaszban a nyugati főcsoport élén végző Dallas Stars otthonában, így 2–0-ra vezet a párharcban.

 

Hiába szerzett vezetést az alapszakasz nyugati főcsoportjában élen záró Dallas Stars a címvédő Vegas ellen, a Golden Knights még az első harmadban egyenlített, majd a második és a harmadik játékrészben is egy-egy gólt ütve megnyerte a mérkőzést, így a két első dallasi meccs után 2–0-ra vezet összesítésben.  

A Boston Bruins nagy hajrával és Brad Marchand harmadik harmadban szerzett két góljával 4–2-re nyert a Toronto Maple Leafs otthonában, ezzel pedig 2–1-re vezet összesítésben. Marchand igazán elemében volt a záró játékrészben, mert két gólja előtt ég egy gólpasszt is kiosztott a harmad elején Jake DeBrusknak.

A Los Angeles Kings a rendes játékidő 4–4-es eredménye után a hirtelen halálban szerzett góllal győzött az Edmonton Oilers otthonában, ezzel kiegyenlítette a párharcot – a vendégeknél Adrian Kempe, a hazaiaknál Dylan Holloway szerzett két gólt, a győztes találatot pedig a Kings veterán szlovén támadója, Anze Kopitar szerezte.

KOPITAR GYŐZTES GÓLJA

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Boston javára.
Dallas Stars–Vegas Golden Knights 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Vegas javára.
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 4–5 – hosszabbításban 
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik