Úszás: Risztov Éva visszavonult – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 12:18
null
Risztov Éva Rióban is rajthoz állt, a 13. helyen végzett 10 km-en (Fotó: Szabó Miklós)
Lapértesülés szerint a 2012-es londoni olimpián 10 kilométeres nyílt vízi úszásban aranyérmet szerző Risztov Éva befejezi pályafutását.

 

A Ripost azt írja, Risztov Éva az Esti Frizbi című műsor felvételén bejelentette, hogy felhagy az élsporttal – hívta fel rá a figyelmet a sport365.hu.

„Elértem az álmomat, hogy olimpiai bajnok legyek, és ma már más dolgok érdekelnek. Egy menedzsmentcégnél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom a karrierem. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz” – idézi a lap Risztov Évát.

A korábban háromszor az év legjobb úszójának megválasztott Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyílt vízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, aminek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medáliagyűjteményét. Pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, míg tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik