A Beetham Tower 45. emeletén található Phil Neville korábbi othhona - GALÉRIA (Fotók: Manchester Evening News / Joel Goodman)

A City Central Chic nevű ingatlanügynökség 2010 óta próbálja eladni az egykori Manchester United, de idén nyáron már az Evertontól visszavonuló védő luxuslakását. Azonban miután sem a kezdeti 4 millió fontos (kb. 1.4 milliárd), sem az azóta lejebb szállított 3.75 millió fontos (kb. 1.3 milliárd Ft) árat nem akaródzott senkinek kifizetnie, az ügynökség taktikát váltott: mostantól havi 15 ezer fontért (kb. 5.2 millió Ft) keresnek albérlőt a Bettham Towerben lévő hatalmas lakásba, ahol egészen idén nyári „nyugdíjba vonulásáig” éldegélt Phil, valamint neje, Julie és két gyermekük, Harvey és Isabella.

A toronyház 45. emeletén terpeszkedő 465 négyzetméteres, háromszintes kecóban négy hálószoba, gőzkabinná alakítható tusoló, gardróbszoba külön az uraknak és a hölgyeknek, a legalsó szinten egy óriási játékszoba a gyerekeknek, hatalmas függőcsillár és intelligens világítás várja a beköltözőket. Akik egy zárt erkélyről csodálhatják meg a minden igényt kielégítő panorámát – legalábbis, aki az iparvárosi építészetre gerjed, annak ez páratlan lehetőség!

Ja, és az Orchid Suite nevet viselő otthonhoz tartozik még öt kocsibeálló is a mélygarázsban. Az ügynökség egyik munkatársa, Jennie Platt a Manchester Evening News napilapnak elmondta, hogy jelenleg ez a város legmagasabb áron kínált ingatlanja, egy „igazi lakosztály a fellegekben (amiből Manchesterben mindig akad...), ami egy másik szintre emeli a luxus fogalmát”.

Mi, mint a luxuslakások szakavatott ismerői és ítészei amondóak vagyunk, hogy a berendezés itt-ott elbírt volna némi finomhangolást, viszont a padlótól plafonig érő, 360 fokos panorámát kínáló ablakok valóban csodásak – lehetnének egy igazán jó helyen.