Mbappé a Real Madrid játékosa – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 19:32
null
Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a franciák világbajnok csatárát, Kylian Mbappét a PSG-től.

 

Nem történt meglepetés, Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett. Ezt a BL-címvédő jelentette be a klub hivatalos oldalán, illetve közösségimédia-felületein.

Mbappé 2017-ben először egy évre kölcsönbe, majd közel 150 millió euró ellenében igazolt a Monacótól a Paris Saint-Germainhez. 2022-ben a madridiak már megpróbálták megszerezni az akkor 23 éves támadót, aki viszont szerződést hosszabbított Párizsban, ugyanakkor megerősítette: Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke valóban megkörnyékezte. Ezzel egy időre lezárult az átigazolási kálvária.

Két évvel később aztán folytatódott a történet, Mbappé májusban videoüzenetben köszönt el a PSG-től. „Az elmúlt években az a kiváltság ért engem, hogy tagja lehettem a világ egyik legjobb klubjának, egyúttal a legnagyobb francia klubnak. Itt éltem át először, milyen óriási nyomás alatt futballozni, játékosként is fejlődtem, miután a sportág legnagyobb legendáival játszhattam együtt. Emberként is sokat fejlődtem, hiszen a sikerek mellett nemegyszer hibáztam is” fogalmazott Mbappé.

Aki a párizsi csapat színeiben 308 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 256 gólt szerzett, és 108 gólpasszt osztott ki. A PSG-nél töltött hét éve alatt hat bajnoki címet, három Francia Kupát és három Szuperkupát nyert, valamint két Ligakupát is elhódított.

A bejelentést követően ismét felerősödtek a találgatások, hogy merre vezet a világbajnok következő útja. A legnagyobb esélyesnek a Real Madrid mutatkozott, az összes bennfentes újságíró biztos volt benne, hogy Pérez ezúttal sikerrel jár. Május közepén Fabrizio Romano így nyilatkozott a klubváltásról: „Meghozta a döntését, Madridban folytatja, sosem tárgyalt más klubbal, teljesen elkötelezett a spanyol gigász iránt.”

Javiar Tebas, a spanyol liga elnöke azt is elárulta, tudomása szerint Mbappé ötéves szerződést köt a bajnoki címvédő Real Madriddal. Miután a spanyol csapat a Dortmundot 2–0-ra legyőzve megnyerte a Bajnokok Ligáját, Romano közölte, hogy Mbappé bejelentésére hétfő este kerül sor.

Az értesülés igaznak bizonyult, a Real Madrid hétfő este bejelentette, hogy Mbappé náluk folytatja pályafutását. A klub közleménye szerint az érintett ötéves szerződést kötött – ahogy azt Tebas megjósolta. A 25 éves játékos a 9-es mezt kapta a spanyol fővárosban.

„Egy álom vált valóra. Örülök és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok álmaim klubjához, a Real Madridhoz. Senki sem érti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, Madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatást” – írja Mbappé X-oldalán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik