Mbappét már jövő héten bejelentik Madridban – sajtóhír

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.02. 14:27
Kylian Mbappé hamarosan hivatalosan is a Real Madrid játékosa lehet (Fotó: X/Fabrizio Romano)
Az átigazolásokban jártas Fabrizio Romano szerint a PSG-től távozó Kylian Mbappé mindenben megállapodott a Real Madriddal. A szombaton 15. Bajnokok Ligája győzelmét arató spanyol csapat a jövő héten, még az Európa-bajnokság előtt bejelenti a francia támadó érkezését.

Május elején Kylian Mbappé a hivatalos X-oldalán közzétett videóban köszönt el a francia bajnok Paris Saint-Germaintől. Egybehangzó sajtóhírek szerint a francia támadó a Real Madrid játékosa lesz.

Pár nappal Mbappé búcsúja után Javiar Tebas, a spanyol liga elnöke úgy nyilatkozott, hogy Mbappénak aláírt szerződése van a Real Madriddal, tudomása szerint öt évre ír alá.

Az átigazolások terén jól értesült Fabrizio Romano X-oldalán arról posztolt, hogy tudomása szerint Mbappé már minden szükséges dokumentumot aláírt. A 15. BL-címét nyerő Real Madrid nem vár a bejelentéssel az Európa-bajnokság végéig, már a jövő héten köszöntheti a világbajnok franciát. Romano azt is tudni véli, hogy Mbappé fizetése jóval alacsonyabb lesz, mint amit 2022-ben ajánlott neki a madridi klub. Az ötéves szerződés aláírási bónusza 100 millió euró.

Mbappé 2017 nyarán került a Monacóból kölcsönbe a PSG-hez, amely egy év múlva végleg meg is vásárolta a támadót. A párizsi csapat színeiben azóta 307 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 256 gólt szerzett és 108 gólpasszt osztott ki. A PSG-nél töltött hét éve alatt hat bajnoki címet, három Francia Kupát és három Szuperkupát nyert, valamint két Ligakupát is elhódított.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik