Alpesisí-vk: egy hónap múlva Söldenben térhet vissza Marcel Hirscher

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.28. 13:38
Marcel Hirscher (Fotó: Getty Images, archív)
Egy hónap múlva Söldenben térhet vissza Marcel Hirscher kétszeres olimpiai bajnok alpesi síző, aki több mint öt éve vonult vissza.

A nemzetközi szövetség (FIS) megerősítette, hogy elfogadta a holland szövetség nyáron benyújtott szabadkártya-kérelmét, ennek köszönhetően a 35 éves sportoló rajthoz állhat a világkupa-sorozat első állomásán, október 27-én.

Arról még nem döntöttek, hogy a szezon többi világkupafutamán szerepelhet-e Marcel Hirscher, aki 2019 szeptemberében jelentette be, hogy befejezi karrierjét, néhány hónappal azután, hogy sorozatban nyolcadik összetett világkupa-győzelmét aratta.

A hétszeres világbajnok Hirscher többször úgy nyilatkozott, nem akar újra versenyezni, idén áprilisban mégis a visszatérés mellett döntött, de immár nem Ausztria, hanem édesanyja szülőhazája, Hollandia színeiben indul.

Hirscher minden idők legeredményeseb férfi sízője. Olimpián három (két arany-, egy ezüst-), világbajnokságon pedig 11 (hét arany-, négy ezüst-) érme van, a világkupában a nyolc összetett diadal mellett 12-szer végzett a szakági pontverseny élén, 67 futamot nyert és 138 versenyen állt dobogóra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik