Férfi röplabda: igazi ünnep a III. KISTEXT-kupán

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 10:59
null
Jó volt a hangulat (Fotó: Kistext)
A férfi Extraliga csapatainak szervezett versenyt szombaton a Fino Kaposvár nyerte.

 

Hosszú nyár után, a felkészülés hajrájában találkoztak egymással játékosok, játékvezetők, edzők, sportvezetők. Öröm volt látni a jó hangulatú beszélgetéseket, egymás zrikálását és természetesen a mérkőzéseket, ahol az Extraliga csapatok komolyan vették a megmérettetést. A végeredmény a körbeverések miatt az egymás elleni eredmény függvényében alakult ki.

Igazi röplabda ünnepet sikerült varázsolni a már hagyományosnak mondható, a klubok részéről is elismert magas színvonalú tornán.

Az első helyezett Fino Kaposvár csapatának másodedzője nyilatkozott a versenyt követően:
„Köszönjük a Kistextnek a meghívást. A jó színvonalú, jól szervezett torna jól segítette a felkészülésünket. Természetesen örülünk a tornagyőzelemnek, de az eredmény számunkra másodlagos volt” – mondta Demeter András.

A második helyezett VRC Kazincbarcika is beszámolt a hétvégéről: „Először is szeretnénk megköszönni a meghívást, örömmel tettünk eleget a Kistext kérésének. A torna nagyon jól illett a felkészülési programunkba. Minden csapat javában a felkészülés közepén tart, ennek ellenére voltak nagyon szép labdamenetek, és a csapatok ki tudták szolgálni a közönséget. Voltak hibák is természetesen, de ezek beleférnek és a fáradtság számlájára írhatók.”

A harmadik helyet a házigazda Kistext szerezte meg, a megméretés után Olekszandr Gutor nyilatkozott: „A csapat felfokozott emocionális szinten játszott, de a nem elégséges speciális fizikai és technikai felkészültség nem tette lehetővé a csapat számára, az összetett taktika alkalmazását. Ez a játékban és a könnyű helyzetekben elkövetett hibákat eredményezett, ami a szettek elvesztéséhez vezetett. Főként a játszmák végén volt ez megfigyelhető.”

„Nagyon örültünk a meghívásnak, a mérkőzések a várakozásainknak megfelelően alakultak. Mindenki odatette magát, így releváns adatokat tudtunk gyűjteni, jó tapasztalat és jó állomása volt ez a felkészülésünknek. Mindenki le tudta vonni a tapasztalatokat. Szívesen részt vennénk megint ezen a tornán. Gratulálok minden csapatnak” – mondta a torna végén a DEAC vezetőedzője, Fodor Antal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik