A fiatal középpályást az Atlético Madrid, a Paris Saint-Germain és a Manchester City is vinné (Fotó: AFP)

 

A 2019–2020-as bajnoki idény egyik nagy felfedezettje a 19 esztendős Sandro Tonali, az olasz élvonalban szereplő Brescia középpályása, aki legutóbb már a felnőtt olasz válogatottban is bemutatkozott. Tonaliért a hírek szerint sorban állnak az európai topklubok, de a klub elnöke egyelőre hallani sem akar az eladásáról.

Az összes nagy olasz klub érdeklődött. Külföldről az Atlético Madrid, a Paris Saint-Germain és a Manchester City is, de én azt szeretném, ha egyelőre a Brescia hőse maradna. Van egy álmom, ha Tonali is belemegy, kész vagyok jelentősen megnövelni a fizetését, ez csak rajta múlik. Maradhat, és élvezheti a futballt, vagy elmehet egy nagy csapathoz, de akkor ott lesz a rizikó, hogy sokszor a kispadon hagyják majd” – mondta az olasz klub első embere, aki azt is elárulta, hogy számára milyen értékkel bír a fiatal olasz játékos.

„Tiszta tehetség, van benne valami igazán különleges. Imádja a futballt, és gyakorlatilag semmi mással sem foglalkozik. Boldog vagyok, hogy egy ilyen játékos erősíti a keretünket, de hiszem, hogy még jobbá válhat. Egy nap az ügynöke és a szülei azt mondták nekem, hogy nagyjából 50 millió euróra becslik az értékét. Azt válaszoltam erre, hogy számomra 300 millió eurót ér. Ami természetesen annyit jelent, hogy nem szeretném őt eladni.”