Az Inter pazar akciókkal és három góllal nyitotta az idényt

Vágólapra másolva!
2012.08.26. 22:56
null
A kulcsemberek hozták magukat: Milito, Sneijder és Cassano is alaposan benne volt az Inter-sikerben (Fotók: Reuters)
A Serie A 1. fordulója vasárnap esti meccsdömpinggel zárult: Pescarában simán győzött az Internazionale, Bergamóból vitte el a három pontot a Lazio, az AS Roma az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a Catania elleni találkozót. Palermóban nyert déli presztízscsatát a Napoli, Tőzsér Dániel a 67. percben szállt be a Cagliarit legyőző Genoába.

 

PESCARA–INTER

A Serie A-ba hosszú idő – majd' húsz év – után visszatérő Pescara nem kezdett rosszul, Jonathas veszélyeztetett először a meccsen, majd Vladimir Weiss esett el Javier Zanetti mellett, tizenegyest viszont nem kapott, csak egy sárgát...

Gianluca Caprari szabadrúgásával ismét az Inter-kapu volt veszélyben, aztán „megérkeztek” a vendégek, és percek alatt kettős csapást mértek a házigazdákra. Előbb Zanetti indította a jobb oldalon Diego Militót, aki élesen keresztbe lőtt, a hosszún érkező Wesley Sneijder pedig a kapuba továbbított. A következőt is teljesen kijátszották a fekete-kékek: most Sneijder indította az akciót, a debütáns Antonio Cassano a bal oldalon lépett ki, majd gólt rúgatott Diego Militóval.

A hosszú sérültlistával (és ennek megfelelően elég érdekes kispaddal) rendelkező Internek egy-két Pescara-lehetőséget kellett még kivédekeznie a szünet előtt, Castellazzi védte Capuano és Cascione fejesét is, maradt a 0–2.

A második félidőben az Inter magabiztosan és kényelmesen tartotta az előnyt, igaz, kevésbé koncentrált jól, mint az elsőben – Milito egy az egyben kilépve kicsit túl lazán emelt, nem is talált kaput. A 81. percben aztán a vendégek ismét mintaszerű akciót vezettek, Milito húzott el a jobb szélen, passzát Coutinho váltotta gólra. Az Internazionale nagyon sima győzelemmel nyitott a bajnokságban, a Pescarát megroppantotta a gyorsan bekapott két gól az első félidőben.

PESCARA–INTER 0–3

 

ROMA–CATANIA

Osvaldo: tökéletes mozdulat és gól
Osvaldo: tökéletes mozdulat és gól

Az edzőként a „farkasokhoz” visszatérő Zdenek Zeman pazar fogadtatást kapott az Olimpicóban, de félidőben már rosszabb volt a hangulat, mivel a Catania Giovanni Marchese góljával a 29. percben megszerezte a vezetést, sőt, Alejandro Gómez a másodikat is belőhette volna, de hiába vezette egy az egyben a labdát Maarten Stekelenburgra, a rövidebbet húzta a holland kapussal szemben.

Meg is bánta ezt a vendégcsapat, mert Pablo Osvaldo megszerezte az új szezon első Roma-gólját az 59. percben egy pazar ollózással, igaz, nem sokáig tartott a hazai öröm: Gómez tíz perccel később ismét a Cataniának szerzett vezetést. A Roma fölényben támadott, de sokáig mindhiába – hogy aztán a Totti helyére beállt 18 éves uruguayi Nicolás López megszerezze első Serie A-gólját a 91. percben, megmentve egy pontot a fővárosiaknak. A remek egyenlítő gól után a Cataniának majdnem volt még válasza, de Castro emelése a lécről jött vissza, 2–2 lett a vége.

AS ROMA–CATANIA 2–2

 

A TÖBBI PÁLYÁN

A hazai csapatok nem lehettek büszkék első félidei teljesítményükre, mert 45 perc után egy árva gólt sem tudtak felmutatni (a Milan ugyebár vasárnap kora este szintén gólképtelen volt a Sampdoria ellen). A hazai gólcsend egészen az 51. percig tartott, mikor a korábban már egy tizenegyest elhibázó Genoa Alexander Merkel révén megszerezte a vezetést a Cagliari ellen. Tőzsér Dániel a 67. percben állt be a genovai piros-kékekhez, akik Ciro Immobile találatának köszönhetően végül kétgólos győzelmet arattak.

Délen nagy presztízscsatát játszottak, a Palermo a szünetben hátrányban vonulhatott az öltözőbe a Napoli ellen egy Hamsík-gól után – a szlovák középpályás brutális erővel lőtt a rövidbe közvetlenül a félidő vége előtt. A második félidőre két nápolyi gól jutott, a hajrában Christian Maggio révén növelte az előnyt a vendégcsapat, majd Edinson Cavani küldte padlóra végleg a Palermót.

A Lazio Hernanes góljával korán megszerezte a vezetést Bergamóban, és meg is tartotta azt az Atalanta ellen. A Chievo gólfelelőse, Sergio Pellissier 300., a veronai csapat színeiben vívott meccsén is betalált, csapata bedarálta a Bolognát. A Siena–Torino meccs gól nélkül végződött – ez volt az első forduló egyetlen 0–0-s döntetlenje az olasz élvonalban.

 

A SERIE A ÁLLÁSA
1. Internazionale 1 1 3–0 +3 3
Napoli 1 1 3–0 +3 3
3. Chievo 1 1 2–0 +2 3
Genoa 1 1 2–0 +2 3
Juventus 1 1 2–0 +2 3
6. Fiorentina 1 1 2–1 +1 3
7. Lazio 1 1 1–0 +1 3
8. Sampdoria 1 1 1–0 +1 2
9. Catania 1 1 2–2 0 1
Roma 1 1 2–2 0 1
Torino 1 1 0–0 0 0
12. Udinese 1 1 1–2 –1 0
13. Milan 1 1 0–1 –1 0
14. Bologna 1 1 0–2 –2 0
Cagliari 1 1 0–2 –2 0
Parma 1 1 0–2 –2 0
17. Palermo 1 1 0–3 –3 0
Pescara 1 1 0–3 –3 0
19. Atalanta 1 1 0–1 –1 -2
20. Siena 1 1 0–0 0 -5
A Sienától 6, az Atalanától 2, a Torinótól és a Sampdoriától 1-1 pontot levontak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik