-->
Siketlimpikonok fogadása: „Példát nyújtanak a teljesebb élet megélésére”

Többek között Kövér László házelnök is köszöntötte a májusi siketlimpián négy-négy ezüst- és bronzérmet szerző sportolókat a Parlament Vadásztermében tartott fogadáson. Először adták át Magyar Hallássérültek Sportszövetsége által alapított Vasák Iván- és Kollár László-díjat.

Parasport: felavatták a Siketlimpiai Bajnokok Falát az Olimpia Parkban

 Felavatták a Siketlimpiai Bajnokok Falát az Olimpia Parkban – írja az MTI.

Siketlimpia: „Nem volt egyszerű megbirkózni a körülményekkel” – Máthé a teniszezüstről

A magyar siketlimpiai csapat 1973 óta a legsikeresebb játékokon van túl: a Caxias do Sulban rendezett világversenyt négy ezüst- és négy bronzéremmel zárta hazánk delegációja. Ebből a négy ezüstéremből pedig egyet Máthé Gábor szerzett, aki egészen a döntőig jutott a brazíliai tornán. A DEAC sportolója elárulta, előzetesen aláírta volna az ezüstöt, amivel teljessé vált siketlimpiai kollekciója.

Siketlimpia: a magyar csapat az 1973-as malmői játékok óta a legtöbb érmet szerezte

A magyar küldöttség négy-négy ezüst- és bronzéremmel zárta a brazíliai siketlimpiát, ami a dobogós helyek tekintetében a legeredményesebb szereplés 1973 óta. Az utolsó napon a maratonista Tulcsik Marcell és Bojtor László a 11., illetve a 13. helyen végzett.

Siketlimpia: a férfi tájfutóváltó a 4. magyar ezüstöt szerezte meg

A magyar siketlimpiai küldöttség negyedik ezüstérmét szerezte meg a Mihályi Ferenc, Boros Imre, Bojtor Szabolcs, összetételű férfi tájfutóváltó a brazíliai Caxias do Sulban.

Siketlimpia: a teniszező Máthé Gáboron ismét kifogott cseh riválisa, így ezüstérmet szerzett

A cseh Jaroslav Smédek 6:3, 7:6-ra legyőzte Máthé Gábort a brazíliai siketlimpia férfi teniszdöntőjében. A debreceni sportoló a korábbi siketlimpiákon szerzett egy-egy arany- és bronzérméhez tehet hozzá egy szépen csillogó ezüstöt.

Siketlimpia: Biatovszki Míra a magyar csapat hatodik, saját maga harmadik érmét szerezte

Megszületett a magyar csapat hatodik érme a brazíliai siketlimpián. A sportlövő Biatovszki Míra az 50 méter puska 3 testhelyzetű számában lett harmadik, és immár egy ezüstből, valamint két bronzból áll a Caxias do Sul-i éremkollekciója.

Siketlimpia: Máthé Gábor indiai ellenfelét legyőzve bejutott a teniszfináléba

A tenisztornán az ötödik helyen kiemelt Máthé Gábor 7:5, 6:2-re megverte az indiai Prithvi Sekhart a brazíliai XXIV. siketlimpián, és pénteken az első helyen kiemelt, címvédő cseh Jaroslav Smedekkel mérkőzik meg az aranyért.

Siketlimpia: a hegyikerékpáros Földi Bence bringajavítással fűszerezett versenyen szerzett ezüstérmet

A hegyikerékpárosok viadalán balszerencsés körülmények között, sérült kerékpárral szerezte meg a második helyet Földi Bence a Caxias do Sul-i siketlimpián. A sportlövő Biatovszki Míra bronzéremmel gazdagodott.

Siketlimpia: a második kiemeltet kiejtve Máthé Gábor a teniszelődöntőben

A teniszező Máthé Gábor a második kiemelt equadori Andrés Vázquezt 6:3, 6:4-re legyőzve az elődöntőbe jutott a Caxias do Sul-i siketlimpián, így továbbra is reménykedhet, hogy megismétli 2013-ban aratott sikerét.

Siketlimpia: a Fekete, Budavári asztalitenisz vegyes páros ötödik, Zsilinszki hatodik 100 méter mellen

A brazíliai siketlimpián a versenyszámokat halmozó Zsilinszki Orsolya hatodik lett 100 méter mellen, asztaliteniszben a Fekete Zsuzsanna, Budavári Attila vegyes páros jutott legtovább, az ötödik helyen végzett.

Siketlimpia: a teniszező Máthé negyeddöntős; Zsilinszki 5. lett 800 méter gyorson

A csütörtökön 200 méter pillangón harmadik Zsilinszki Orsolya az 5. helyen végzett a 800 méter gyors szombati fináléjában, a teniszező Máthé Gábor biztosan verte meg francia ellenfelét, és bejutott a nyolc közé.

Siketlimpia: a sportlövő Biatovszki Míra ezüst-, az úszó Zsilinszki Orsolya bronzérmes

Biatovszki Míra karrierje ötödik siketlimpiai érmét szerezte, miután a brazíliai Caxias do Sulban a második helyen végzett a női légpuska 10 méteres (40 lövés) számában. Női 200 méter pillangón Zsilinszki Orsolya harmadik lett.

Siketlimpia: az úszó Zsilinszki Orsolya egyéni csúccsal 4. lett

A korábban 50 méter mellen 6., 100 méter pillangón 7. Zsilinszki Orsolya a 4. helyen végzett 200 méter mellen a Caxias do Suli-i siketlimpián.

Siketlimpia: Ötvös Patrik szerezte a mieink első érmét Brazíliában

A 81 kilogrammosok között induló cselgáncsozó, Ötvös Patrik a harmadik helyen végzett a XXIV. nyári siketlimpián, ő a magyar csapat első dobogósa.  

Siketlimpia: húsz magyar hallássérült sportoló próbál szerencsét Brazíliában

A dél-brazíliai Caxias do Sulban vasárnap kezdődik a XXIV. nyári siketlimpia, amelyen nyolc sportágban húsz versenyző képviseli színeinket. Legutóbb 2013-ban Szófiában született magyar győzelem.

A csobbanást sem hallotta – Kraszner Vilma, a magyar sport első siketlimpiai bajnoka

A ráborult csendben 96 évet élt Kraszner Vilma a fogyaték nélküliek között is bizonyított: három bajnoki aranyat szerzett, és országos csúcsot döntött.


Kézilabda Eb: Tudta-e?