Darts: először lesz francia a Pro Tour-mezőnyben

Először került be a PDC állandó versenyzői közé francia és Fülöp-szigeteki játékos, a múlt heti selejtező során Németországban Jacques Labre, Angliában Christian Perez szerzett jogot arra, hogy a következő két évben elinduljon a profi darts pontszerző versenyein.

Darts: Smith megnyerte első tornáját világelsőként

Először indult világelsőként PDC dartsversenyen Michael Smith, és meg is nyerte a World Series bahreini tornáját.

Darts: nem jártak sikerrel a magyarok a PDC selejtezőtornáján

Egyik magyar dartsosnak sem sikerült a PDC Pro Tour-selejtezőjének második körébe jutnia a németországi Kalkarban.

Darts: magyarok is versenybe szállnak a PDC selejtezőjében

Hétfőtől vasárnapig két helyszínen rendezik meg a PDC darts Pro Tour selejtezőjét (Q School), amelyen 27-en szereznek kétéves versenyzői licenszet. A 27 Pro Tour-kártyáért összesen 861 versenyző adta le a nevezését, 450-en (köztük öten magyar színekben) a németországi Kalkarban, 411-en az angliai Milton Keynesben állnak a tábla elé.

Videó: így tombolt az Ally Pally közönsége a történelmi 9 nyilas után

Mint beszámoltunk róla, a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát. A finálé ráadásul meghozta az idei torna első kilencnyilasát, ami nem akármilyen körülmények között született meg. A második szett harmadik legjében Smith úgy dobott hátsó pályáról kilencnyilast, hogy ugyanabban a legben Van Gerwen nyolc tökéletes nyíl után csak a kilencediket hibázta el, azaz 18 nyílból 17 is tökéletes helyre ment. A tv-n keresztül is hatalmas élmény volt ezt látni, de képzeljük csak el, mit élhettek át azok, akik a helyszínen tartózkodtak. Most megmutatjuk, hogyan reagált erre a különleges kilencnyilasra az Alexandra Palace közönsége!

Darts-vb: Nem hiszem, hogy ezt az érzést felül lehet múlni – Smith

Michael Smith, a darts új világbajnoka két hónappal ezelőtt még úgy állt, hogy mind a nyolc nagy tornán vívott döntőjét elveszítette. Azóta a Grand Slam után Michael van Gerwent legyőzve a vb-t is megnyerte, és világelsőként várja a 2023-as idényt.

Videó: élje át újra a történelmi 9 nyilast magyar kommentárral!

Mint arról beszámoltunk, a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében a negyedik helyen kiemelt Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát. A finálé ráadásul meghozta az idei torna első kilencnyilasát, ami nem akármilyen körülmények között született meg. A második szett harmadik legjében Smith úgy dobott hátsó pályáról kilencnyilast, hogy ugyanabban a legben Van Gerwen nyolc tökéletes nyíl után csak a kilencediket hibázta el, azaz 18 nyílból 17 is tökéletes helyre ment. Most ismét átélheti a történelmi pillanatot magyar kommentárral!

Darts-vb: de Sousa nagyot fordítva győzött, Anderson kiesett

José de Sousa 0:3-ról, Alan Soutar 0:2-ről fordítva nyert, és bár Gary Anderson is vezetett, Chris Dobey kiejtette a 11. helyen kiemelt kétszeres világbajnok skótot a londoni Alexandra Palace-ban zajló dartsvilágbajnokság szerda délutáni, 3. fordulós programjában.

Darts-vb: „Aspinall nem tudta feldolgozni, hogy mellettem állt a közönség”

Kedden mások mellett Kim Huybrechts, Gerwyn Price és Josh Rock is bejutott a londoni Alexandra Palace-ban zajló dartsvilágbajnokság 4. fordulójába. Az érintettek vegyes érzésekkel fogadták a sikert, a PDC-nek és a dartsnews.com-nak adott nyilatkozataikból csemegéztünk.

Darts-vb: tovább menetel a 21 éves Josh Rock, kiejtette a 10. kiemelt Aspinallt

A világranglistán 15. helyen álló belga Dimitri Van den Bergh jutott elsőként a legjobb 16 közé a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon, mivel 4:1-re legyőzte a világranglista-18. lengyel Krzysztof Ratajskit. A 10. helyen kiemelt angol Nathan Aspinall rendkívül szoros mérkőzésen 4:3-ra kikapott a világranglista 47. helyén álló északír Josh Rocktól.

Darts-vb: vége az 1. fordulónak, simázott a szupertehetség

Darius Labanauskas és Martijn Kleermaker továbbjutásával véget ért a londoni Alexandra Palace-ban zaló dartsvilágbajnokság első fordulója. A szerda délutáni program másik két mérkőzésén Josh Rock és Dave Chisnall győzött.

Darts-vb: a 64 között búcsúzott a kétszeres világbajnok

Kikapott a 20. helyen kiemelt ausztrál Damon Hetától és a legjobb 64 között búcsúzott a londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokságon a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis.

Darts-vb: sima győzelemmel kezdett a kétszeres világbajnok

A PDC-dartsvilágbajnokságon 2011-ben és 2012-ben is diadalmaskodó Adrian Lewis sima, 3:0-s győzelemmel kezdte az idei viadalt a svéd Daniel Larsson ellen. A világranglista 33. helyén álló angolnak közel tízzel volt jobb az átlaga, mint ellenfelének (93.57–83.87).

Darts-vb: Peter Wright könnyed sikerrel kezdte a tornát

Kezdetét vette a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság: a kétszeres világbajnok és címvédő Peter Wright 3:0-ra legyőzte az első mérkőzésen Ben Robb ellen győzedelmeskedő Mickey Mansellt. Óriási meglepetésre a dél-afrikai Grant Sampson 3:1-gyel kiütötte Keane Barryt. A nap legszorosabb összecsapásán Nathan Rafferty Jermaine Wattimena fölé kerekedett.

Darts: majdnem teljes a világbajnokság mezőnye

A hétfő esti sorsolás előtt majdhogynem teljessé vált a december 15-én kezdődő PDC dartsvilágbajnokság mezőnye, amelyben már csak négy hely kiadó.

Darts: kisorsolták a csoportokat a Grand Slamre

Szombattól jövő vasárnapig rendezik meg a PDC Grand Slam of Darts versenyét Wolverhamptonban. A verseny jellegzetessége, hogy nyolc négyes csoportban kezdik meg a küzdelmeket a szereplők, és az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe, amelytől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a viadal.

Darts: büszkén vállalja magyar gyökereit a brit PDC vezérigazgatója

A hazai szövetség nálunk is megjelent nyílt levelére lapunkban reagál a világ legrangosabb versenyeit szervező cég főnöke, Matthew Porter.

Darts: az Eb-vel kezdődik az év végi nagy versenyek sora

Az e heti darts Európa-bajnoksággal kezdetét veszi a PDC év végi nagy versenyeinek sora, amely decemberben a londoni világbajnoksággal zárul.

Darts: Öt győzelem után Budapesten is könnyű lesz Van Gerwen ellen – Whitlock

A budapesti BOK-csarnokban versenyez a dartsport krémje a második Hungarian Darts Trophy keretében. Az NSO Tv is ott járt a torna első napján. Videónkban belekóstolhatnak a sportágban megszokott parádés hangulatba, de megszólal két magyar induló, Székely Pál és Végső János is, illetve az őket legyőző sztárok, William O'Connor és Shimon Whitlock – utóbbira Michal van Gerwen vár a következő körben, akinek „üzent” is az ausztrál.


Kézilabda Eb: Tudta-e?