Darts PL: a negyedik döntőjén sikerült – Wade győzött Manchesterben

Idénybeli negyedik döntőjén megjött az áttörés: James Wade győzött csütörtökön, a darts Premier League 10. fordulójában, amelynek a manchesteri AO Arena adott otthont. Az angol játékos Gary Andersont, Gerwyn Price-t és Joe Cullent megverve érte el a mostani sikert.

Videó: amikor Adrian Lewis a dobás pillanatában nem nézte a táblát

A kétszeres PDC-dartsvilágbajnok Adrian Lewisnak nem egy felejthetetlen pillanatot köszönhetnek a sportág rajongói. 20 évesen, 2005. december 30-án például úgy dobott 180-at Peter Manley ellen a világbajnokság negyeddöntőjében, hogy az utolsó nyilánál a dobás pillanatában nem is nézte a táblát. Elképesztő!

Darts: Kovács Patrik, Sherrock és Klaasen sem szerzett pro tour-kártyát

Szombaton befejeződött a PDC pro tour kvalifikációs dartsversenyének, az úgynevezett Q Schoolnak a négy napon át tartó második szakasza, amelyben többek között Kovács Patrik, Fallon Sherrock és Jelle Klaasen sem járt sikerrel, vagyis egyikőjük sem tudta kivívni a jogot arra, hogy az előttünk álló két évben a sportág első számú szervezetének pontszerző versenyein indulhasson.

Darts PL: új lebonyolítás, minden héten győztest avatnak

Teljesen új lebonyolítási rendszerben kerül sor a 2022-es darts Premier League-sorozatra – jelentette be a sportág első számú szervezete, a PDC a hivatalos felületein. A körmérkőzések helyett minden héten egyenes kieséses rendszerben küzd majd meg egymással a nyolc induló – akiknek a kiléte még nem ismert, vagy csak részben feltételezhető –, s minden játéknapon rendeznek majd egy döntőt.

Darts: Kovács Patrik egy lépéssel közelebb a pro tour-kártyához

Kovács Patrik sikerrel teljesítette a PDC pro tour kvalifikációs dartsversenyének első szakaszát a németországi Niedernhausenben, és bejutott a négynapos döntő fázisba, amelyen eldől, kik szereznek két évre szóló állandó versenyzési jogot a pontszerző versenyekre.

Bárány kígyóbőrben – Peter Wright második vb-címével elit társaságba került

Phil Taylor, John Part, Adrian Lewis, Gary Anderson, Michael van Gerwen. Hogy mi a közös ebben az öt kitűnő dartsjátékosban? Rajtuk kívül senki sem tudott egynél többször az első helyen végezni a PDC világbajnokságán. A lista 2022. január 3-án újabb névvel bővült: a skót Peter Wrightéval, aki a sikerekért hajlandó volt feladni kissé az önazonosságát is.

Darts-vb: Hihetetlen, hogy már másodjára emelhettem fel ezt a trófeát – Wright

Mint ismert, a skót Peter Wright nyerte meg a londoni PDC-dartsvilágbajnokság hétfői döntőjét, így pályafutása második vb-címét ünnepelhette. A finálét követően összegyűjtöttük a legérdekesebb statisztikákat és a főszereplők értékelését.

Darts-vb: Smith először vagy Wright másodszor? – beharangozó

Az angol Michael Smith pályafutása során először, míg a skót Peter Wright a 2020-as sikere után másodszor arathat diadalt a PDC-dartsvilágbajnokságon – kettejük döntője hétfő este 21 órakor kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban.

Darts-vb: Ez volt életem legjobb meccse – Wright

Ahogyan arról vasárnap éjszaka beszámoltunk, Peter Wright remek mérkőzésen 6:4-re nyert Gary Anderson ellen a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így a hétfő este 21 órakor kezdődő fináléban ő játszhat a trófeáért a James Wade-et legyőző Michael Smithszel szemben. A 2020-ban győztes skót történelmet írt a meccsen, és a pdc.tv-nek nyilatkozott utána.

Darts-vb: Wright óriási meccsen legyőzte Andersont, döntős

Peter Wright remek mérkőzésen 6:4-re legyőzte Gary Andersont vasárnap, a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így a hétfő este 21 órakor kezdődő fináléban ő játszhat a trófeáért Michael Smith ellen.

Darts-vb: Michael Smith jutott elsőként döntőbe!

Az angol Michael Smith magabiztos játékkal 6:3-ra legyőzte honfitársát, James Wade-et vasárnap, a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság elődöntőjében, így elsőként kvalifikálta magát a hétfő esti fináléba, amelyben a 2020-ban bajnok Peter Wright lesz az ellenfele.

Darts-vb: Ha buborékba akarnak zárni, én nem jövök – Wright

A dartsvilágbajnokság szombati negyeddöntőjére készülő Peter Wright szerint nem a buborék alkalmazása lenne a megfelelő protokoll a koronavírus elleni harcban. A világranglistán 2. skót leszögezte, ha a következő évben a PDC erre törekszik, ő visszalép a versenytől.

Darts-vb: Óriási hiba van a rendszerben, könnyű csalni – Van der Voort

Nem elég szigorú a dartsvilágbajnokságot szervező PDC koronavírus-protokollja, állítja Vincent van der Voort, aki elsőként lépett vissza az idei versenytől pozitív teszt miatt. A holland dartsos szerint nagyon könnyen csalhatnak a játékosok.

Darts-vb: Humphries óriási meccsen legyőzte Chris Dobeyt

Mervyn King, Callan Rydz és Luke Humphries nyolc közé jutásával zárult a PDC-dartsvilágbajnokság 13. versenynapjának délutáni programja.

Darts-vb: újabb koronavírus-eset, Chisnall is visszalépett

Vincent van der Voort és Michael van Gerwen után Dave Chisnall is kénytelen visszalépni a Londonban zajló dartsvilágbajnokságtól, mivel pozitív koronavírustesztet produkált – adta hírül a PDC.

Darts-vb: Számomra elértéktelenedett a torna – Price

Mint ismert, a harmadikként kiemelt Michael van Gerwen visszalépett a PDC-dartsvilágbajnokságtól, miután pozitív lett a koronavírustesztje. A holland sztárjátékos az egyik legnagyobb kihívója volt a címvédő Gerwyn Price-nak, akinek a hír hallatán elment a kedve a játéktól. Az Instagram-oldalán azt írta, számára elértéktelenedett a torna.

Darts-vb: Van Barneveld elkapta a koronavírust

Elkapta a koronavírust Raymond van Barneveld, aki december 23-án, csütörtökön még Rob Cross ellen lépett színpadra és szenvedett vereséget a londoni PDC-dartsvilágbajnokságon. A hírről maga a holland játékos számolt be a közösségi oldalán.

Darts-vb: jól kezdett Barneveld, de kikapott Crosstól

A Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság csütörtöki játéknapjának esti programja során Danny Noppert és Gabriel Clemens könnyedén továbbjutott, a világbajnokok csatáját pedig Rob Cross nyerte Raymond van Barneveld ellen. 

Darts-vb: „Nem tudom, Gerwyn Price hogy képes ezt feldolgozni”

A dartsvilágbajnokság péntek esti etapjában döntő legben kilencnyilast dobó skót William Borland tudta, hogy győzelme esetén kiszúr egyik jó barátjával, de nem kér bocsánatot. Joe Murnan nem tudja, Gerwyn Price hogyan képes ellenséges környezetben játszani, míg Borisz Kolcov úgy érzi, egymásra találtak a londoni közönséggel.

Darts-vb: Price győzelemmel kezdett, de megizzasztották

Győzelemmel kezdett a címvédő walesi Gerwyn Price a londoni Alexandra Palace-ban szerdán kezdődött PDC-dartsvilágbajnokságon, amelynek nyitó napján Ricky Evans, valamint a 2011-ben és 2012-ben győztes Adrian Lewis is továbbjutott.


Kézilabda Eb: Tudta-e?