A jövő ma kezdődik!

Vágólapra másolva!
2012.04.17. 13:04
Az már szinte biztos, hogy a Newcastle Utd. jövőre elindulhat egy európai kupasorozatban. Anyagi vonatkozásban viszont csöppet sem mindegy, hogy...

Az már szinte biztos, hogy a Newcastle Utd. jövőre elindulhat egy európai kupasorozatban. Anyagi vonatkozásban viszont csöppet sem mindegy, hogy melyik sorozatban teszi ezt.Az már szinte biztos, hogy a Newcastle Utd. jövőre elindulhat egy európai kupasorozatban. Anyagi vonatkozásban viszont csöppet sem mindegy, hogy melyik sorozatban teszi ezt.

Mivel a Bajnokok Ligájában egy győzelemért 600 ezer fontot kapnak a csapatok, így ki lehet jelenteni, hogy sokkal több pénzt lehet szerezni a BL-ben aratott néhány csoportgyőzelemmel, mintha megnyernénk az egész Európa Ligát.

Ha szurkolói szemmel nézzük, akkor egy Európa Liga győzelem sokkal jobban mutat, mint két győzelem után kiesni a BL-ből.

Az biztos, hogy ha bekerülnénk a Bajnokok Ligájába, és a csoportkörben szerzünk két győzelmet, akkor közel 20 millió fontos plusz bevételre tudunk szert tenni. Ez a 20 millió font az idei teljes bevétel 25%-a. Tehát egyáltalán nem elhanyagolható dolgok ezek. Az biztos, hogy ha BL-t érő helyen végzünk a bajnokságban, akkor sokkal több pénzt tudunk az átigazolásokra fordítani.

Abban a szerencsés helyzetben van a csapatunk, hogy Mike Ashley a csapat könyvelésében mutatkozó profitot nem veszi ki, hanem visszaforgatja a csapatba, ezzel is növelve annak esélyét, hogy egyre jobb keret fog kialakulni, és tartósan részt tudjon venni a csapat a nemzetközi kupákban.

Azt tudjunk, hogy Ashleynek a fő célja nem a csapat naggyá tétele, hanem a stabil gazdasági mutatók mellett egy olyan csapat kialakítása, ami felkelti a befektetni vágyók érdeklődését, és így túl adhat a klubbon. Természetesen minél tovább jut a csapat a különböző sorozatokban, annál nagyobb lesz a csapat reputációs értéke, annál több lesz a csapat iránt az érdeklődő, és annál magasabb áron tudja főnökünk eladni a klubot.

Ha belegondolunk, hogy 20 millió fonttal több fog a csapaterősítés terén a rendelkezésünkre állni, akkor azért dörzsölhetjük a tenyerünket, hiszen ebből kettő Papiss Demba Cissé kategóriájú játékost is tudunk igazolni. Valószínűleg amúgy is igazoltunk volna egy vagy kettő hasonló kvalitású játékost, tehát meglehet, hogy összesen 4 top játékost tudunk magunkhoz csábítani.

Ha ez összejönne, akkor garantált a jövő évi nagyszerű produkció is, tehát a következő öt mérkőzésen sokkal több múlik, mint az a pár pont, vagy pár győzelem. Az egész klub jövője és a következő pár szezon eredményei is ezeket a mérkőzéseken alapulnak.

Mike Ashley viszont óvatos duhaj, és nem fog belemenni az eszetlen költekezésbe és az óriás fizetések ajánlgatásába. Főleg arra hívja fel a szurkolók figyelmét, hogy nem szabad telhetetlennek lennünk, nehogy véletlenül a Rangers, vagy a Leeds sorsára jusson a klub, akik feláldozták az anyagi biztonságukat egy esetleges jónak mondható BL szereplés érdekében. Gondolom nem kell mondanom, hogy az imént említett két csapatot milyen anyagi problémák sújtják, sújtották.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik