Eladó a Newcastle Utd.!!!

Vágólapra másolva!
2012.03.09. 23:03
Előző bejegyzésekből is kiderül, hogy a klub jó anyagi helyzetben van. Az is köztudott, hogy a klubot Mike Ashley árulja. Ez lehet az egyik oka...

Előző bejegyzésekből is kiderül, hogy a klub jó anyagi helyzetben van. Az is köztudott, hogy a klubot Mike Ashley árulja. Ez lehet az egyik oka, hogy az üzletember arra törekszik, hogy jó anyagi helyzetbe hozza a klubot, hogy megfelelő árat tudjon kérni érte, valamint felhívja a befektetni szándékozók figyelmét a klub stabil, megbízható helyzetére.

Mike Ashley jelenleg 140 millió font értékben adott kölcsönt a klubnak, amiből sikerült kialakítani a jelenlegi játékos keretet, és sikerülhet a jövőben is ezt a szintet megtartani. A kölcsönnek nincsenek kamatai, és rövid időn belül az összeget sem kell visszafizetni a tulajdonosnak. Hosszútávra gondolkozik, de megfelelő ajánlat ellenében már rövidtávon is eladná a klubot. Természetesen csak egy megfelelő összegű ajánlaton hajlandó elgondolkozni, tehát nem akar minden áron megszabadulni a csapattól. Mike-nak szerencsére nincs szüksége a befektetett pénzre, mivel a Forbes magazin leggazdagabb emberek listáján Mike Ashley Nagy-Britannia 15. leggazdagabb embere.

Amennyiben kapna a csapatért egy 400 millió fontos ajánlatot, abban az esetben a vételárból visszafizetésre kerülne az adott kölcsön, valamint Mike-nak hozzávetőlegesen 100 millió fontos profit is ütné a markát. Ezen számok tudatában nem is meglepő, hogy miért akarja azt a benyomást tenni, hogy anyagilag nagyszerű helyzetben van a csapat. Az jobban felverné a csapat árát, ha sikerülne nemzetközi porondra is kijutni.

Derek Llambias ügyvezető a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

"Ha valaki megkeresne minket egy jó ajánlattal azt meg kellene gondolni. Az, hogy Mike hajlandó lenne-e eladni, azt én nem tudhatom. Egyenlőre nagyszerű helyzetben vagyunk. Azt sem tudom biztosra, hogy el akarja-e adni a klubot. Az biztos, hogy ha új játékost akart igazolni, akkor mélyen a zsebébe nyúlt, és a nyáron is olyan utasításokat adott nekem, hogy szerezzük meg a legjobb játékosokat. Viszont nem adott el senkit csak úgy, tudja, hogy felelősséggel tartozik a klub helyzete iránt.

Mike Ashley gazdasági tervét már a szurkolók is láthatják, és folyamatosan játékoztatva vannak a gazdasági helyzetről, remélhetőleg jól látszik számukra is, hogy jó úton halad a klub, és azt is láthatják, hogy a következő években is jó helyzetben maradunk."

Reméljük, hogy a csapatépítés tényleg folytatódik és az anyagi helyzetünk is folyamatosan jobb lesz, valamint abban is bízunk, hogy a profitot is vissza fogják forgatni a csapatba. Ha tartják a szavukat a vezetők, akkor ez a várható viselkedés.

Szerencsénkre Mike Ashley-nek tényleg az az érdeke, hogy biztonságos, jó klubot vezessen sikerre, mert így tudja csak eladni azt. Ha valaki hajlandó lenne kifizetni a csapatért olyan összeget, amiért hajlandó lenne Mike megválni, az a befejtető is biztosan folytatni szeretné a csapat felvirágoztatását, tiszta vezetését.

Bízhatunk a jövőben, de most felmerült bennem a kérdés, hogy mi lenne a jobb számunkra, ha maradna a sokak által gyűlölt Mike Ashley, vagy ha eladná valakinek? A Newcastle szurkolók válaszát a Tyne-Wear derbi utáni viselkedés jól tükrözi, amikor néhány Sport Directes reklámtáblát dobtak a pályára. Ugye tudjuk, hogy a Sport Direct cégcsoport Mike Ashley tulajdona. Ezek szerint mégsem végzi a munkáját megfelelően.

Mi lesz velünk a jövőben...?

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik