Lövenkrands döntötte el a rangadót

Vágólapra másolva!
2007.02.04. 19:21
A Schalke csapata nyerte a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának (és az egész tavaszi idény) rangadójának számító Werder Bremen elleni mérkőzést. A találkozó hőse a dán Peter Lövenkrands volt, aki kétszer is eredményes volt.
Daniel Jensen (Werder Bremen, balra) vinné, de a brazil Lincoln (Schalke 04, jobbra) nem nagyon adja
Reuters
Daniel Jensen (Werder Bremen, balra) vinné, de a brazil Lincoln (Schalke 04, jobbra) nem nagyon adja
Daniel Jensen (Werder Bremen, balra) vinné, de a brazil Lincoln (Schalke 04, jobbra) nem nagyon adja
Reuters
Daniel Jensen (Werder Bremen, balra) vinné, de a brazil Lincoln (Schalke 04, jobbra) nem nagyon adja

Bundesliga

  • 20. FORDULÓ:
  • Werder Bremen-Schalke 0-2 (Lövenkrands 20., 73.)
  • Dortmund-Stuttgart 0-1 (Gomez 59.)
A Bundesliga tavaszi idényének legnagyobb rangadóját rendezték Brémában, ahol a Werder a Schalkét fogadta. A két csapat azonos pontszámmal áll a tabella első két helyén.

Mind Thomas Schaaf, mind Mirko Slomka kénytelen volt nélkülözni egyik alapemberét: eltiltás miatt Frings és Rafinha sem léphetett pályára.

Idegenben nyert a Stuttgart

A másik vasárnapi mérkőzésen a Dortmund a Stuttgartot fogadta. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott több lehetőség, de ezeket nem tudták kihasználni a csapatok. Az 59. percben azonban a már addig is kisebb fölényben lévő vendégek szereztek vezetést, miután Magnin beadását Gomez hét méterről fejelte Weidenfeller hálójába. A válogatottba behívott támadó közelében nem volt dortmundi védő… Jürgen Röber együttese nem tudott már váltani, így a Stuttgart négy pontra növelte előnyét a negyedik helyen álló Bayern Münchennel szemben.
Az első húsz percben mindössze Schulz kapuralövését lehetett feljegyezni, de utána a Schalke megszerezte a vezetést: Lincoln megtáncoltatta Mertesackert, az alapvonalról középre ívelt, és a hosszú oldalon Lövenkrands gyönyörű mozdulattal, elvetődve lőtt a hálóba.

A 37. percben egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, ám az Almeida által visszafejelt labdát Borowski nem tudta ellőni Neuer kapus mellett.

A brémaiak játékmesterét, Diegót szinte végig árnyékként követte Bajramovics, ezzel megbénította a hazaiak középpályáját.

A második játékrész elején két lehetőség is nyílt a vendégek előtt, előbb éppen a bosnyák középpályás próbált hasonló mozdulattal gólt szerezni, mint Lövenkrands (Reinke jól zárta a szöget), majd a dán csatár állt közel, hogy megszerezze a második gólját, de a rutinos kapus ezúttal is a helyén volt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az 59. percben a hazaiak hálásak lehettek Fandel játékvezetőnek, mivel a FIFA-bíró nem adott büntetőt, amikor a gólhelyzetben álló Kuranyit Naldo a földre küldte.

A 73. percben Lövenkrands eldöntötte a meccset: Kuranyi remek labdát adott a dánnak, aki ballal ellőtte a labdát a bal sarokba.

A hajrában felpaprikázódtak a hangulatok, több sárga lapot is kiosztott a játékvezető, valamint a közönség is úgy érezte, hogy a Klose-Bordon találkozónál megfosztotta őket egy büntetőtől Fandel.

Az eredmény viszont már nem változott, igaz, Lövenkrands a lefújás előtt megszerezhette volna harmadik gólját, de ordító helyzetben kapu mellé lőtt. A Schalke lépéselőnybe került, három pont az előnye a Werderrel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik