Schalke: az Union SG-vel csodát tevő Karel Geraerts az új edző

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 17:35
null
Karel Geraerts veszi át a Schalke irányítását (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában (2. Bundesliga) vergődő Schalke menesztette Thomas Reis vezetőedzőt. A gelsenkircheniek most a klub honlapján jelentették be, hogy Reis utódja a korábban Belgiumban tevékenykedő Karel Geraerts lesz.

 

Karel Geraerts 2022-ben lett a belga Union Saint-Gilloise vezetőedzője, amelynek élén az előző idényben harmadik helyen végzett a bajnokságban, emellett elnyerte az év edzője elismerést.

Geraerts most a német másodosztályban bizonyíthat, miután a Schalke kinevezte a csapat élére. A 41 éves belga 2025 júniusáig egyezett meg a német másodosztályú csapattal. Geraerts szerdán vezeti első edzését a Schalke élén.

„Az első találkozó után egyértelmű volt számunkra, hogy Karel Geraerts pontosan megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyeket a Schalke vezetőedzőjével szemben támasztottunk” – mondta Peter Knäbel, az igazgatótanács sportért felelős tagja. André Hechelmann sportigazgató így fogalmazott: „Karel ráadásul nemcsak egyénileg, hanem csapatként is képes fejleszteni a játékosokat, amit az Union Saint-Gilloise-nál már lenyűgözően bizonyított, ami fontos tényező volt a döntésünkben."

Geraerts azt mondta, örül a lehetőségnek, és szeretné kihasználni a válogatott szünetet arra, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjen új klubjában.

A Schalke legutóbb a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC ellen szenvedett 2–1-es vereséget, és 9 forduló után hét pontot gyűjtve a 16., osztályozót érő helyen áll a német másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik