Újabb tisztogatás a Schalkénál, megint edzőjelöltként emlegetik a madridi legendát

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 12:22
Raúl 2018-ban Gelsenkirchenben a klub kabalafigurája, Erwin társaságában (Fotó: Getty Images)
A Bild szerint a 102-szeres spanyol válogatott labdarúgó, Raúl is jelölt a Schalke pillanatnyilag gazdátlan vezetőedzői posztjára. A német lap úgy tudja, hogy a gelsenkircheni klub vezetőségének két tagja a napokban Madridban egyeztetett.

Az utóbbi években mélyrepülésben lévő gelsenkircheni csapat öt forduló óta nyeretlen a német másodosztályban, pénteken – háromgólos vezetés után – 5–3-ra kikapott a Darmstadttól hazai pályán, és a lelombozó vereség másnapján a vezetőség menesztette Karel Geraerts vezetőedzőt, valamint Marc Wilmots sportigazgatót.

Raúl mellett további négy nevet is bedobott a Bild a találgatások sodrába: ezek szerint edzőjelölt a klub utánpótlásában több mint tíz évet dolgozó Onur Cinel, valamint a több Bundesliga-klubnál edzői/pályaedző tapasztalatot szerző Robert Kovac, Valérien Ismaël és Torsten Lieberknecht is. A Westdeutsche Allgemeine Zeitung szerint a védekezés javítását fontosnak tartó Ben Manga technikai igazgató szívesen látná a kispadon a jelenleg az Alemannia Aachent irányító Heiner Backhaust is.

Raúl szép emlékeket (98 meccs, 40 gól, 21 gólpassz) hagyott maga után a Schalkénál játékosként (2010–2012), az elmúlt években magától értetődőn már szóba került edzőjelöltként, de a történet megmaradt a pletykák szintjén.

A korábbi kiváló spanyol labdarúgó a Real Madrid Castilla edzője, és bár az ő csapata is gyengén szerepel – csupán utolsó előtti a csoportjában (harmadosztály) –, helyi lapvélemények szerint nem valószínű, hogy most belevágna egy buktatókkal telinek ígérkező németországi kalandba. Egy sokatmondó összehasonlítás: amióta Raúl a Castillát vezeti (2019), a Schalkénál hét vezetőedző is dolgozott, nem számítva az ideiglenes megbízással néhány mérkőzésre beugrókat.

A Schalke hat forduló után csupán a 16. helyen áll a német másodosztályban, beugróként jelenleg az U23-as csapat trénere, Jakob Fimpel vezeti az edzéseket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik