Skócia: megint botlott a Celtic, tíz év után bajnok a Rangers!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 15:08
null
Steven Gerrard vezetésével tíz év után bajnok a Rangers (Fotó: AFP)
A Celtic csak 0–0-s döntetlent játszott a Dundee United vendégeként a skót labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén, így hat fordulóval a zárás előtt biztossá vált a Steven Gerrard által irányított Rangers fennállásának 55. bajnoki címe.


Bármennyire is hihetetlenül hangzik, egy csoportnyi Rangers-szurkoló szerette volna, ha a Celtic megnyeri a vasárnapi találkozóját, mert így a „protestánsok” két hét múlva, a következő fordulóban esedékes Old Firmön, a két csapat egymás elleni rangadóján biztosíthatták volna be a bajnoki elsőségüket.

Nos, a Rangers-szimpatizánsoknak végül nem kell addig várakozniuk, a Celtic újabb pontvesztésével ugyanis már most biztossá vált a Rangers történetének 55. bajnoki címe. A glasgow-i „kékek” legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2011-ben lettek aranyérmesek a skót ligában, azóta a klub anyagi gondjai miatt a negyedosztályt is megjárták, majd onnan fokozatosan feljebb lépkedve 2016 óta szerepelnek ismét az élvonalban.

A tabellát 32 meccs után 20 pontos előnnyel, veretlenül vezető Rangers fölényéről sokat elmond, hogy bajnoki címe már az alapszakasz befejezése előtt biztossá vált – pedig még hátravan az öt fordulóból álló rájátszás is…


SKÓCIA, PREMIERSHIP
31. FORDULÓ

Dundee United–Celtic 0–0
Az élcsoport: 1. Rangers 88 pont (már bajnok), 2. Celtic 68, 3. Hibernian 52

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik