Libertadores-kupa: kiborultak, törtek-zúztak a Santos szurkolói

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 12:51
null
Santos utcáin állt a bál (Fotó: AFP)
A hazai 1–1-es döntetlent követően az ecuadori Barcelona Guayaquil csapata a brazíliai visszavágón 1–0-ra legyőzte a Santost, és továbbjutott a Libertadores-kupa negyeddöntőjéből. A brazil szurkolók nagyon nehezen viselték el a kiesést.

A mérkőzést követően a dühös brazil szurkolók először a sajtópáholyba, majd a Santos öltözőjébe is megpróbáltak bejutni, a stadiont már elhagyó drukkerek pedig először a csapat buszát dobálták meg üvegekkel és kövekkel, majd összecsaptak a rendőrökkel, akik a tömegoszlatás során villanógránátokat is bevetettek.

A rendfenntartók ideiglenesen a létesítmény kapuit is lezárták, hogy hirtelen ne legyen még nagyobb tömeg a stadion környezetében, a csaknem húsz percig a stadionba szorult nézők a lelátók tetejéről figyelték az utcán zajló csetepatét.

Az ecuadori Barcelona Guayaquil elődöntős ellenfele ismét brazil csapat lesz, a Gremio ugyanis 1–0-s összesítéssel elbúcsúztatta az ugyancsak brazil Botafogót.

A negyeddöntők másik ágán az argentin River Plate 0–3-as hátrányban fogadja a bolíviai Jorge Wilstermannt, míg az argentin csatában a San Lorenzo 2–0-s előnnyel utazik a Lanús otthonába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik